24 Ağustos 2021

Amazon’un Kargo Dronu “Prime Air” Görüldü!

24 Ağustos 2021

168

Amazon’un Kargo Dronu “Prime Air” Görüldü!

Amazon’un Kargo Dronu “Prime Air”

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Amazon’un “kargo” taşıma için geliştirdiği dron ilk kez ortaya çıktı. Amazon’un aylar önce söylentileri çıkan dron cihazı ilk kez çalışır biçimde görüldü.

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Amazon’un “kargo” taşıma için geliştirdiği dron ilk kez ortaya çıktı. Amazon’un aylar önce söylentileri çıkan dron cihazı ilk kez çalışır biçimde görüldü. Sitenin resmi Youtube ve Vimeo kanallarında yayınlanan 2 dakikalık videoya göre Prime Air saatte 24 km hıza ulaşabiliyor ve 30 dakika boyunca tam hızda havada kalabiliyor. Lanse ederken kullanılan ifadelerden anlaşıldığı kadarıyla Prime Air kargo teslimatı yapması için tasarlandı.

Dron kısa mesafedeki alıcılara ürünlerini güvenli bir şekilde iletecek. 4 Yılda 33 Bin Prima Air Üretilecek Amazon bu sefer kararlı görünüyor. 2020 yılına kadar kargo cihazlarının sayısını 33 bine çıkaracak ve dünyanın birçok ülkesinde teslimatların kısa sürede yapılmasını sağlayacak. Elbette Amazon gibi küresel bir alışveriş sitesi kargonun güvenliğini de düşündü.

Prime Air sadece yüz tanıma ve neo kod güvenlik sistemlerini kullanan müşterilere teslimat gerçekleştirecek. Cihazın geliştirilmesiyle 30 dakikalık uçuş süresi uzatılacak.

Yorumlar