24 Ağustos 2021

Apple Watch ile Drone kontrol etmek mümkün !

24 Ağustos 2021

205

Apple Watch ile Drone kontrol etmek mümkün !

Apple Watch üzerinden hareket algılayıcısı sensörünü kullanarak drone kontrolü yapmak mümkün oluyor.

 

Son birkaç yılda kullanım oranında önemli bir artış olan Drone’ların birçoğu her ne kadar kendi kontrolcüleriyle birlikte geliyor olsa da, akıllı telefon ya da tabletler üzerinden uygulama desteğiyle birlikte kontrol edilebilen çeşitli ürünler de mevcut. Akıllı cihazların kapsama alanının genişlemesiyle birlikte, Tayvan’daki PVD+ araştırmacılarının geliştirdiği yeni drone, Apple Watch akıllı saat üzerinden yönlendirilebiliyor.

 

Projenin başındaki isim Mark Ven, videoda Apple Watch ile drone’u kontrol ediyor. Apple Watch üzerinde yer alan sensörler vasıtasıyla el hareketleriyle yönlendirilebilen ve yönetilebilen ürün aslında Parrot firmasının AR 3.0 modeli. Ancak bu testlerde kullanılan model biraz modifiye edilmiş. Mark Ven, hazırladıkları özel yazılım sayesinde kontrollerin gerçekleştirilebildiğini ve bu şekilde drone uçurmanın çok kolay ve eğlenceli bir hâl aldığını belirtiyor.

 

Öte yandan hareket algılayıcısının bulunduğu akıllı ürünlere için uygun yazılımların geliştirmesi halinde, birçok farklı akıllı cihaz üzerinden de Drone kontrolünün yapılabileceği belirtiliyor.

Yorumlar