26 Eylül 2024

DJI FlightHub 2 Sanal Kokpit Artık Mevcut

26 Eylül 2024

12

DJI FlightHub 2 Sanal Kokpit Artık Mevcut

DJI , kullanıcı deneyimini geliştirmek için FlightHub 2’ye yeni yazılım güncellemeleri sunuyor . Bu güncellemelerin tüm sektörlerdeki drone kullanıcılarına nasıl fayda sağlayabileceğini keşfederken okumaya devam edin. Daha önce DJI FlightHub 2’deki “Canlı Uçuş Kontrolleri” ekranı, gereksiz bilgiler ve tam ekran haritaların ve OSD verilerinin eksikliği gibi çeşitli kısıtlamalara sahipti.

“Sanal Kokpit” adını taşıyan yepyeni arayüz, kapsamlı bir güncelleme sunuyor ve üç bölüme ayrılıyor.

1. Harita Penceresi

Projedeki tüm açıklamalar ve cihaz bilgileri burada görüntülenir. Kullanıcılar Tap to Fly , akıllı POI, hedef açıklama ve daha fazlasını seçebilir.

DJI FlighHub 2 Sanal Koppit

Ek olarak, harita penceresi kamera yönünü gösterebilir[1]. Bir uçuş sırasında, kullanıcılar eldeki görev için daha fazla referans bilgisi elde etmek amacıyla kamera yönünü haritada görüntüleyebilir. DJI Dock 2 kullanıldığında, kamera kaydırma yapamaz. Kameranın yönü, uçuş yolu olarak ayarlanan yeşil noktalı çizgi boyunca sabit kalacaktır. Yeşil noktalı çizginin bitiş noktası, kameranın baktığı yeri gösterir ve uçuş yolunuzun son varış noktasını görmenizi sağlar.

2.Canlı Yayın Penceresi

“Sanal Kokpit” ekranı büyük olup, kullanıcıların canlı yayınları etkileyici bir şekilde izlemelerine ve drone’u kontrol etmelerine olanak sağlıyor.

DJI FlighHub 2 Sanal Koppit

Kullanıcılar , drone bir görev gerçekleştirirken, imleci hareket ettirerek kamera görünümünü kontrol etmek, hareket eden nesneleri kolayca takip etmek ve gözlemlemek için ” Mouselook” özelliğini etkinleştirebiliyor .

Dahası, gimbal kameraları ve drone’u çalıştırmak arasında geçiş yapmak için klavye kısayolları kullanılabilir. “Sanal Kokpit” bir dizi yeni kısayolla birlikte gelir: X (yüksek hız ve düşük hız arasında geçiş yapmak için), V (“Fare Bakışı” modunu etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için), F (fotoğraf çekmek veya video kaydetmek için) ve 1/2/3 (kameralar arasında geçiş yapmak için).

3. Uçuş Gösterge Paneli

Cihaz bilgisi, uçuş bilgisi ve işletim kontrolleri burada gösterilir. Kullanıcılar tek dokunuşla kalkış ve acil durdurma gibi bir dizi eylem gerçekleştirebilir.

DJI FlighHub 2 Sanal Koppit

Güncellenen arayüz ve işletim kontrollerine ek olarak, “Sanal Kokpit” ayrıca haritanın yeniden merkezlenmesi, sesli uyarılar ve bir FPV penceresi gibi işlevler de sunuyor.

 

Ayrıca Bakınız: Endüstriyel Drone Uygulamaları İçin Tıklayın ! 

 

Ayrıca Bakınız: Drone Teknolojisinin Çimento Fabrikalarındaki Dönüştürücü Gücü !

 

Yorumlar