24 Ağustos 2021

DJI Phantom 4 Multispektral’i Tanıttı

24 Ağustos 2021

150

DJI Phantom 4 Multispektral’i Tanıttı

DJI Phantom 4 Multispektral’i Tanıttı.

 

Sivil dronlar ve havadan görüntüleme teknolojisinde dünyanın lideri olan DJI, hassas tarım ve çevre yönetimi için tasarlanan dünyanın ilk tam entegre multispektral görüntüleme dronu olan Phantom 4 Multispektrali tanıttı..

 

Phantom 4 Multispektral, mahsullerin sağlığını, tek tek bitkilerden tüm tarlalara, yabani otlara, böceklere ve çeşitli toprak koşullarına kadar ölçmek için altı ayrı sensörden gelen verileri birleştirir. Tarım robotu piyasasının 2019’da 1,2 milyar ABD dolarından 2024 yılına kadar 4,8 milyar dolara çıkması beklenen P4 Multispektral, çiftçilere ve tarım uzmanlarına mahsul verimini arttırmak, maliyetleri düşürmek ve çevre uzmanlarının yönettikleri topraklardaki bitki örtüsünü kolayca izlemelerine yardımcı olmak için yeni bir araç sağlıyor.

 

DJI Stratejik Ortaklar Direktörü Jan Gasparic, “Phantom 4 Multispektral, el ile denetimler için sahaya personel göndermeden kesin tesis düzeyinde veri toplayarak tarım ve arazi yönetimi endüstrilerini dönüştürme sözü veriyor” dedi. “Multispektral görüntülemeyi güvenilir, verimli ve uygun fiyatlı bir araçla birleştirerek, DJI, bu dönüştürücü teknolojiyi dünyadaki dronların endüstrilerinde benimsenmesine öncülük eden profesyoneller için daha erişilebilir hale getiriyor.”

 

 

 

P4 Multispektral, bir RGB kameradan ve kırmızı kenarlı ve yakın kızılötesi de dahil olmak üzere beş dar bant sensörlü multispektral kamera dizisinden oluşan, görülebilir ve görünmez ışık alabilen gimbal ile stabilize edilmiş bir görüntüleme sistemine sahiptir. Bu veriler eğitimli uzmanlara bitki örtüsü stresine, toprak bileşimine, su tuzluluğuna ve kirliliğe dair benzersiz bilgiler verir. Ek bir entegre spektral güneş ışığı sensörü, günün farklı saatlerinde uçan görevler sırasında veri toplamanın doğruluğunu ve tutarlılığını en üst düzeye çıkarır.

 

DJI Yer İstasyonu Pro uçuş planlama uygulamasına sorunsuz entegrasyon, pilotların dronun RGB video kamerasının gerçek zamanlı görünümleri ile sahadaki anında bilgi almak için Normalleştirilmiş Fark Bitki Örtüsü İndeksi (NDVI) çıkışı arasında geçiş yapmasını sağlar. Entegre RTK konumlandırma modülü ve TimeSync sistemi, her görüntü için gerçek zamanlı, doğru konumlandırma verisini destekler, fotogrametrik sonuçları optimize eder ve santimetre düzeyinde doğru ölçümler sağlar.

 

P4 Multispektral, DJI ve diğer önde gelen sağlayıcıların uçuş programlaması, haritalama ve analitik yazılımı dahil standart endüstri iş akışlarıyla uyumludur. DJI GS Pro uygulamasını kullanarak, kullanıcılar uçuş planlama, görev yürütme ve uçuş veri yönetimi dahil olmak üzere otomatik ve tekrarlanabilir görevler oluşturabilir. Toplanan veriler, analiz ve ilave bitki örtüsü indeks haritaları oluşturmak için DJI Terra’ya veya Pix4D Mapper ve DroneDeploy dahil olmak üzere bir üçüncü taraf yazılım grubuna kolayca aktarılabilir. Ek olarak, Phantom 4 Multispektral kullanıcıları, tüm büyük global uydu navigasyon sistemlerini destekleyen ya da üçüncü taraf bir ağ RTK’sını kullanan DJI’nin D-RTK 2 Yüksek Hassasiyetli GNSS Mobil İstasyonunu kullanarak internet bağlantısı olmadan RTK konumlandırmanın doğruluğunu artırabilir internet bağlantısı olan bir iPad.

 

Güçlü performans

 

İkonik Phantom uçak gövdesi üzerine kurulu Phantom 4 Multispectral, daha az sinyal paraziti, gelişmiş video iletimi ve maksimum 7km bir iletim menzili ile yumuşak bir uçuş deneyimi için DJI’nin güçlü OcuSync iletim sistemini kullanıyor. 2 megapiksel kameralarının her biri, uçuş sırasında hassas görüntüleme için pil başına maksimum 27 dakika uçuş süresi sağlayan küresel bir deklanşöre sahip.

 

Phantom 4 Multispectral’in Kullanılabilirliği

 

DJI P4 Multispectral, dünya genelinde yetkili DJI Enterprise bayileri aracılığıyla Ekim ayında satışa sunulacak. P4 Multispectral, 6,499 USD ücrete tabidir ve DJI Terra (Basic) Windows yazılımına bir yıllık ücretsiz lisans ve DJI GS Pro (Team-Professional) iPad uygulamasına bir yıllık ücretsiz lisansla birlikte gelir. Müşteriler ayrıca P4 Multispectral’i D-RTK 2 Mobil Baz İstasyonuyla toplam 9.100 ABD Doları karşılığında satın alabilirler. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin, Avustralya, Japonya, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’ndeki bir Phantom 4 Multispectral’in tüm alımları, yeni drone’larında, hiçbir ek ücret ödemeden 1 yıllık Enterprise Shield Temel kapsamına sahip olacak.

Yorumlar