24 Ağustos 2021

DJI Tarımsal amaçlı kullanım için DJI MG-1′i tanıttı

24 Ağustos 2021

187

DJI Tarımsal amaçlı kullanım için DJI MG-1′i tanıttı

Dünyanın en büyük dron üreticisi DJI yeni tanıttığı MG-1 ile yeni bir ticareti alana girmeye hazırlanıyor! Karşınızda tarım teknolojilerinde bir devrim yaratacak DJI MG-1!

Phantom 3 ve S serisiyle dünya çapında büyük başarılara imza atan DJI yeni dronu MG-1 bir ile bu başarıyı sürdürecek gibi görünüyor. 8 pervaneli bir yapıya sahip olan olan MG-1, tarım teknolojileri alanında kullanılmak için tasarlanmış. MG-1’in dikkat çeken özelliği yağmurdan etkilenmemesi ve yağmura dayanıklı olması. Bunun yanısıra MG-1′de kullanılan parçaların paslanmaz çelik olması, onu toza ve suya karşı oldukça dayanıklı yapıyor. Modelin tarımcılık alanı için spesifik olarak tasarlandığını düşünürsek bu özelliklerin olmaması şaşırtıcı olurdu.

DJI MG-1 Özellikleri

DJI MG-1 ile gelen önemli yeniliklerden biri de soğutma sistemi. DJI’ın açıklamalarına göre yeni geliştirilen soğutma sistemi sayesinde MG-1′in performansının 3 kat arttığı gözlemlenmiş. Eğlence ve profesyonel çekim amaçlı kullanılan dronlardan daha çok kullanılacağını düşündüğümüzde, yeni soğutma sistemi gerçekten MG-1 kullanıcıları için çok faydalı olacaktır. 10 kg yük taşıyabilen DJI MG-1’in yapılan testlerde klasik püskürtme (tohumlama olarak düşünebiliriz) sistemlerinden 40 kat daha verimli olduğu ortaya çıkmış. Büyük alanlarda tohum ekimi yapacak çiftçiler MG-1’in üzerine astıkları tohum paketlerini tarlalarının üzerine kolayca atabilecekler.

Kasım ayı başında tanıtan DJI, MG-1’in de ilk olarak Çin ve Kore’de satışa çıkacağını açıklandı. Kore ve Çin gibi tarımcılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerden alınacak feedbackler sonucunda ürünü uluslararası

 

Yorumlar