9 Ekim 2023

Dronların Günümüzde Tarımda Kullanımı !

9 Ekim 2023

92

Dronların Günümüzde Tarımda Kullanımı !

Tarımın hızla değişen dünyası

Bugünün tarım operasyonları, birkaç on yıl öncesinden bile oldukça farklı görünüyor. Yeni teknoloji, günümüz yetiştiricilerinin tarla ilaçlamasından yetiştirme döngülerine ve mahsul sağlığına kadar operasyonlarının her bir bölümünü optimize etmelerine olanak sağlamıştır.

Bu dönüşümün büyük bir kısmı dronlara ve diğer insansız hava araçlarına (İHA) atfedilebilir. Bir tarım uçağı ile çiftçiler, derinlemesine veri analizi ve görev planlamasının yanı sıra fiziksel işi halledebilecek yeni araçlara sahip olur.

İster bağımsız bir çiftçi olun, ister daha büyük bir organizasyonun lideri olun, drone teknolojisi hasat hedeflerinizi aşmanıza ve daha az kaynakla daha fazla ürün elde etmenize yardımcı olabilir. Doğru İHA’nın ve faydalı yükün yardımcı olabileceği ana yollardan ikisi, verimli ürün püskürtme ve tarla haritalamasıdır.

Dronların Günümüzde Tarımda Kullanımı !

Bir alanı İHA ile püskürtmek

DJI’nin Agras püskürtme uçağı serisi, aşağıdakileri tam olarak sağlamaya yardımcı olabilir:

Gübre

Herbisit

Mantar İlacı

Böcek İlacı

Tohumlar

Kurutucular

Yukarıdakilerin verimli bir şekilde uygulanması, herhangi bir yetiştirici için kalıcı bir zorluktur. Tek bir yerde çok fazla konsantre püskürtme yaparsanız, ekstra maliyetlere neden olursunuz ve potansiyel olarak ürününüzün kalitesini düşürürsünüz. Bununla birlikte, çok düşük bir konsantrasyon, mahsullerinizi yabani otlarla aşırı büyümeye, yetersiz beslenmeye veya böcekler ve diğer yırtıcı hayvanlar tarafından yenmeye karşı savunmasız bırakır – potansiyel olarak verim oranını düşürür.

Bununla birlikte, doğru tarım dronları ve püskürtme yükleri, kimyasalları eşit ve verimli bir şekilde dağıtabilir.

Sonuçlar: Yoğun el işçiliği olmadan iyileştirilmiş mahsul kalitesi ve daha yüksek verim oranı. DJI dronları, pirinç, buğday, mısır, narenciye ağaçları, pamuk ve çok daha fazlası dahil olmak üzere hemen hemen her türlü mahsulde kullanılabilr.

Dronların Günümüzde Tarımda Kullanımı !

Daha fazla araziyi daha düşük bir fiyata kaplamanın yanı sıra, insansız hava aracıyla ilaçlama önemli çevresel faydalar sağlayabilir. Dronlar, aynı genel etki için daha az kullanmanız için pestisitleri daha verimli bir şekilde dağıtabilir. İHA tohumlama, arazinizin verimli kullanımını en üst düzeye çıkarmaya da yardımcı olabilir. İklim değişikliği ve kalkınmanın dünya genelinde çiftçilik için mevcut olan toplam arazi miktarını tüketmesi beklenirken etkili arazi kullanımı önümüzdeki yıllarda başarılı sonuçların sürdürülmesinin anahtarı olacaktır.

Hassas tarım için veri toplamak üzere dronları kullanma

Akıllı ilaçlama ve tohumlama, genel tarımsal verimliliği artırmanın, maliyetleri düşürmenin veya verimi artırmanın tek yolu değildir. Dronlar, bir alanın haritasını çıkarmak ve yeni içgörüler oluşturmak için de kullanılabilir;

Dronların Günümüzde Tarımda Kullanımı !

Tüm bunların anahtarlarından biri, yerdeki radyasyonu toplayan ve fiziksel özelliklerden bir alanın ürettiği ısı miktarına kadar her şeyi takip edebilen uzaktan algılama teknolojisidir. En iyi tarım haritalama uçağı, multispektral görüntüleme adı verilen şeyle bu konsepti daha da ileriye taşıyor. Bu, belirli bir aralıkta hem görünür hem de görünmez ışık sensörlerini yakalayabilecekleri anlamına gelir. Bu tür tarımsal drone ile oluşturulabilecek iki temel harita türü şunları içerir:

RGB Haritaları : Kuşbakışı görünümü, ancak daha da iyisi, temel bir Kırmızı Yeşil Mavi (RGB) haritası bile yeni bilgiler sunabilir. Bu haritalar, tam olarak ne kadar arazide büyümeniz gerektiğini santimetre olarak görmenizi sağlar ve uzun bir süre boyunca ekin izlemeye yardımcı olarak mevsimden mevsime uyum sağlamanıza yardımcı olur.

NDVI Haritaları : Normalleştirilmiş Fark Bitki Örtüsü İndeksi (NDVI), bir RGB haritasının içgörülerini bir adım öteye taşır. Harita, yetersiz beslenme ve kuraklığın bir göstergesi olan bir alana yansıyan kızılötesi ışık miktarını gösterir. Go Intelligence’a göre, bu tür bir veri toplama , fiziksel belirtilerin ortaya çıkmasından iki hafta öncesine kadar sorunlu mahsulleri tespit etmek için kullanılabilir , bu da onu verim oranlarını doğru bir şekilde tahmin etmeye çalışan çiftçiler için paha biçilmez bir araç haline getirir.

Dronların Günümüzde Tarımda Kullanımı !

 

Ayrıca Bakınız:  DJI Zirai İlaçlama Dronları

 

Ayrıca Bakınız: DJI Agras T40 Meyve Bahçelerinde Kullanımı

 

Yorumlar