24 Ağustos 2021

MIT Resim yapabilen Drone geliştirdi !

24 Ağustos 2021

192

MIT Resim yapabilen Drone geliştirdi !

Dünya’nın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Massachusetts Institute of Technology (MIT)’deki bilim insanları içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkaran yeni bir Drone geliştirdi !

 

Uçan dostlarımız Drone’lar teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişmesinden payını almaya devam ediyor. İlk tanıtıldıkları dönemde sadece bir hobi aracı olarak kullanılan Drone’lar, artık profesyonel çekimleri bile aşmış durumda. Daha önceki haberlerimizde kargo, ambulans, tarım ve hatta itfaiye Drone’lardan bile bahsetmiştik. MIT tarafından geliştirilen bu yeni Drone ise sanata ve çizime önem veren Droner’lar için hazırlanmış. Zira bu yeni Drone çizim yapabiliyor !

 

Henüz geliştirme aşamasında olan Drone üzerinde barındırdığı kamera ve sensörler sayesinde yapılmış bir çizimi algılayıp, bu çizimi taklit edebiliyor. Öte yandan henüz geliştirme sürecinde olduğu için çizim konusunda çok yetenekli olduğunu söylememiz şu an zor. Ancak ilerleyen günlerde daha stabil ve etkin hale getirilmesi de bir o kadar mümkün gözüküyor.

 

Umarız ressamlar çok beklemez.

 

Çizim videosu için:

 

Yorumlar