24 Ağustos 2021

Parrot Bebop Drone 2 ve Bebop Drone kapışıyor !

24 Ağustos 2021

203

Parrot Bebop Drone 2 ve Bebop Drone kapışıyor !

Başlangıç ve orta seviye kullanıcılar için ürettiği dronlar ile tanınan Fransız Parrot firması geçtiğimiz günlerde Bebop serisinin yeni modeli olan Bebop Drone 2’yi tanıttı. Hem tasarım hem de donanım anlamında önemli değişikliklere sahip olan Parrot Bebop Drone 2, rakiplerini oldukça zorlayacak gibi gözüküyor.

 

Bu yazımızda ise Bebop Drone 2’yi bir önceki model olan Bebop Drone ile karşılaştırıp, artıları-eksikleri ve hangi kullanıcıların alması gerektiğilye ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

 

Tasarım:

 

Tanıtım konferansında duyurulan özelliklere göre, Bebop Drone 2’de tasarım anlamında önemli bir mesafe katedildi.

 

Bir önceki modele göre daha küçük ve kompak bir tasarımla gelen Bebop Drone 2, 500 gram gibi oldukça az denebilecek bir ağırlığa sahip. Öte yandan Bebop ailesinde ilk kez beyaz rengin kullanıldığınıda belirtelim. Bebop Drone 1′de kullanılan kırmızı, sarı ve mavi renklerinde Bebop Drone ‘de kullanılıp kullanılmayacağıyla ilgili henüz resmi bir bilgi mevcut değil.

 

Performans:

 

Hafif tasarımın etkilediği en önemli noktalardan bir taneside cihazın performansı.

 

Arttırılan batarya kapasitesi(2.700 mAh) ve hafif tasarım birleşince ortaya 25 dakikalık uçuş süresine sahip bir cihaz çıkıyor. (Bu süre Bebop Drone 1′de 14 dakikaydı) Ayrıca, bir önceki modelden daha gelişmiş motorlara sahip olan Bebop Drone 2, 64 km gibi muazzam bir hıza ulaşabiliyor. Bu bilginin Parrot’un yaptığı tünel testleri sonucunda ortaya çıktığını ve bir önceki modelin 38 km’ye çıkabildiğini hatırlatmakta fayda var.

 

Kamera:

 

Parrot Bebop Drone 2 tasarım ve performans anlamında önemli yenilikleri beraberinde getirirken, kamera noktasında kayda değer bir değişiklik göremediğimizi söyleyelim. Tıpkı bir önceki modelde olduğu gibi, Bebop Drone 2’de de 14 megapiksel fish-eye kamera kullanılmış. 1080p Full HD çekim yapabilen Bebop Drone 2’de, ek olarak datalarınızı saklayabileceğiz 8 gb’lik bir microSD kartta mevcut.

 

Genel Değerlendirme:

 

Tasarım, donanım ve performans açısından Parrot’un Bebop Drone 2 modelinde oldukça iyi bir yol aldığını söyleyebiliriz. Bir önceki modeliyle karşılaştırdığımızda kompak gövdenin, havada kalma süresinin ve hız seviyesinin önemli ölçüde iyileştirildiğini görüyoruz. Kamera noktasında dronerların beklediği yenilikler bu modelde sunulmamasına karşın, 14 megapiksellik kamerayla oldukça başarılı sonuçlar edileceğinden şüphemiz yok.

 

Öyle tahmin ediyoruz ki, kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri taneside dronun fiyatı. Aralık ayında raflarda göreceğimiz Bebop Drone 2 için tanıtım konferansında açıklanan fiyat 500 €. (Skycontroller ile birlikte 850 €) Ancak Türkiye’deki vergi sistemini göz önünde bulundurursak, bu cihazın Türkiye satış fiyatının 2.000 – 2.250 TL arasında olacağını ifade edebiliriz.

 

Yazımızı noktalamadan önce, Parrot Bebop Drone 2’nin başlangıç ve orta seviyeli kullanıcılara hitab ettiğini belirtelim.

 

Çünkü tatmin edici donanımsal özelliklerinin yanısıra, akıllı telefon ve tabletlerle entegreli FreeFlight 3 yazılımı sayesinde, cihazı kontrol etmek gerçekten çok kolay.

 

 

 

 

Yorumlar