24 Ağustos 2021

Tokyo Polisi, Dron ile Dron avlayacak !

24 Ağustos 2021

169

Tokyo Polisi, Dron ile Dron avlayacak !

Dron ile Dron Avlamak

 
Dron Teknolojilerinin gelişmesiyle beraber Ambulans, itfaiye ve hatta Tarım dronlarına bile şahit olduk.Ancak bu sefer ki haber oldukça ilgi çekici. Tokyo polisi, dronu, dron ile avlayacak yeni bir güvenlik dronu üzerinde çalışıyor.

 

Bildiğiniz gibi son yılların en popüler ürünleri dronlar. Sayıları her geçen gün artan ve çeşitli amaçlar ile kullanılan dronlar, her ne kadar eğlence bazlı da olsa, bazen önemli derecede tehlike arz edebiliyor. Bunun en önemli örneklerinden biri, geçtiğimiz günlerde Tokyo’dan gelmişti. Şehirdeki Japonya başbakanlık ofisinin çatısında bulunan bir dronun radyoaktif madde taşıyor oluşu, gerekliği güvenliğin sağlanması adına polisi de harekete geçirdi.

 

Parklarda ve şehrin belli bölgelerinde dronların uçurulmasının yasaklanmasının ardından, beklenildiği gibi bu yasağın ihlali de devam ediyor. Hal böyle olunca da polis, radikal bir karar alarak, görülmemiş bir çözüme başvurmayı seçti. Dronu dronla yakalamak.

 

Tıpkı balıkçıların avlanma esnasında kullandıkları ağa benzeyen bir ağ ile donatılmış özel polis dronları, şüpheli görünen dronun peşine düşerek bir güzel yakalıyor. Dronun üstünde bulunan kamera da cihazı kullanan polise eş zamanlı görüntü sağlayarak yakalama işlemi konusunda kolaylık sağlıyor.

 

Tokyo polisinin yaptığı açıklamaya göre bu tarz dronların sayısı arttırılacak. Piyasanın yeni yetmesi olan dronlar, daha şimdiden avlanmaya başladı. Bakalım daha neler göreceğiz?

 

Detaylı haber videosu için:
 

Yorumlar