17 Eylül 2024

Yeni DJI Dock 2’nin En İyi Özellikleri

17 Eylül 2024

2

Yeni DJI Dock 2’nin En İyi Özellikleri

DJI, uzaktan drone operasyonlarında devrim niteliğinde bir ilerleme olan DJI Dock 2‘yi sunmaktan heyecan duyuyor. Önceki modelinin başarısını temel alan Dock 2, acil müdahale, inşaat yönetimi , araştırma ve varlık denetimini dönüştürmeye hazır çok sayıda benzersiz özellik ve yetenek sunuyor. Uzaktan drone operasyonları için tavizsiz performans arayan işletmeler için nihai çözümdür.

Düzenli olarak yeni dronlar ve yükler tanıtılırken, ürünlerimizi geliştirerek ve kullanıcılarımız için işlevselliğini optimize ederek dron teknolojisinde öncü olmaya kararlıyız. İşletmeler, bir dron’a yatırım yapmadan önce, gereksinimleri için en iyi ürünü seçtiklerinden emin olmak için temel özellikleri göz önünde bulundurmalıdır.

Yeni DJI Dock 2'nin En İyi Özellikler,

1. Dağıtımı Kolay

DJI Dock 2‘nin konuşlandırılması oldukça kolaydır. Fiziksel olarak daha küçüktür ve selefine kıyasla hem boyut hem de ağırlık olarak yaklaşık %70 daha azdır, bu da iki kişi tarafından kolayca taşınmasını sağlar . Önceki sistemde, operatörlerin Dock’u sahaya götürmeleri ve bölgede yeterince güçlü bir GNSS sinyali olup olmadığını doğrulamak için M30‘u kullanmaları gerekirdi.

Bu, 5 saatten fazla sürebilen zaman alıcı bir işlemdi. Artık bu bir sorun değil; operatörler artık DJI Dock 2‘yi yanlarına almadan bir sahayı değerlendirmek için ek dronlar kullanabilirler. Böylece, değerlendirme süresi 5 saatten fazla bir süreden dakikalar meselesine düşürülmüştür . 1 kg’dan daha hafif bir dron taşımak, saha değerlendirmesi için tüm bir dock ünitesini taşımaktan daha kolay ve çok daha verimlidir.

Yeni DJI Dock 2'nin En İyi Özellikler,

Dock 2’yi kurmak hızlı ve basittir, bu da uzak operatörlerin karmaşık kurulum prosedürlerine değerli zaman harcamadan görevlerine odaklanmalarını sağlar. DJI Dock 2 ile verimlilik hemen başlar ve her görev sırasında üretkenliğinizi en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

2. Çeşitli Yük Seçenekleri

Yeni DJI Matrice 3D ve  DJI Matrice 3TD, Dock 2 ile çalışmak üzere özel olarak üretilmiştir. M3D, olağanüstü kalitede (1:500) görüntüler yakalayan mekanik deklanşörlü bir telefoto kamera ve geniş açılı bir kamera ile donatılmıştır – yüksek hassasiyetli haritalama görevleri için mükemmeldir. Öte yandan, M3TD, görünür ışık ve termal görüntüler yakalayabilen bir telefoto kamera, geniş açılı bir kamera ve bir kızılötesi kamera ile donatılmıştır.

Özellikle kolluk kuvvetleri veya teftiş operasyonları için faydalıdır. Her iki drone da ağaçlar, binalar ve diğer büyük engeller gibi şeylere çarpmalarını önlemek için çok yönlü algılama ve otomatik engel atlama işlevlerine sahiptir. DJI Dock 2‘nin güçlü çalışma yetenekleri sayesinde, her iki drone da zorlu veya yüksek performanslı operasyonlar için konuşlandırılabilir.

Yeni DJI Dock 2'nin En İyi Özellikler,

3. Maliyet açısından verimli

DJI Dock 2, maliyet etkinliğiyle öne çıkıyor. Benzer çözümlerle karşılaştırıldığında üstün performans sunuyor. Kompakt boyutu sayesinde, bir çalışma alanına taşınması ve sistemin bakımı önemli ölçüde azaltılıyor. Daha küçük bir ayak iziyle, kurulumdan önce daha az inşaat işi gerekiyor ve bu da onu, kaliteyi tehlikeye atmadan görev çıktılarını en üst düzeye çıkarmak isteyen işletmeler için ideal bir seçim haline getiriyor.

Yeni DJI Dock 2'nin En İyi Özellikler,

4. Sağlam, Güvenilir, Yeniden Şarj Edilmiş

DJI Dock 2, IP55 toz ve su geçirmezlik derecesine sahiptir ve bu sayede aşırı iklimlerde ve ortamlarda çalışabilir. Her drone gökyüzünde en fazla 50 dakika çalışabilir. Kompakt boyutu, operatörlerin Dock 2’yi büyük boyutu nedeniyle daha önce erişilemeyen yeni yerlere götürebilmeleri anlamına gelir.

Dock 2’nin önemli bir özelliği olan çevresel izleme sistemi, yağmuru, rüzgar hızını ve sıcaklığı tespit etmek için sensörler kullanır ve gerçek zamanlı hava durumu geri bildirimi ve izleme sağlar. Bu sensörler, Dock 2’nin zamanında uyarılar sunmasını ve hatta DJI FlightHub 2 aracılığıyla uçuş görevlerini sonlandırmasını sağlar. Böylece uçuş riskleri önemli ölçüde azaltılır ve drone’nuzun ve Dock 2’nin güvenliği korunur.

5. Hızlı Kalkış

İlk müdahale ekiplerinin gözlerini gökyüzüne dikmesi gerektiğinde zaman çok önemlidir. DJI bunu herkesten daha iyi anlıyor. Yeni nesil görüntü tanıma algoritmaları ve Gerçek Zamanlı Kinematik (RTK) konumlandırma teknikleriyle M3D ve M3TD, Dock 2’den 45 saniye gibi kısa bir sürede havalanabilir. Bu dronlar hızla konuşlandırılabilir ve yer ekiplerine gerçek zamanlı bilgi sağlayarak hızlı ve bilinçli kararlar almalarını sağlar.

Dron Dock 2 iniş pistine indiğinde, kablosuz şarj işlemi dronunuzun pil ömrünü yarım saatten biraz fazla bir sürede yüzde 20’den yüzde 90’a kadar şarj edebilir.

6. Hassas İniş Yetenekleri

Dock 2, iniş pistindeki konum işaretlerini hassas bir şekilde belirlemesini sağlayan gelişmiş görüntü tanıma teknolojisine sahiptir ve bu sayede hızlı ve güvenli bir iniş sağlar. Kapalı v şeklindeki iniş pisti tasarımı, drone’unuzun hedefi ıskalamadan doğru bir şekilde iniş yapmasını sağlar. Kapılar kapandığında, drone şarj için doğru konuma itilir. Bu otomatik, son teknoloji özellikler, iniş sırasında hata payını önemli ölçüde azaltırken genel operasyonel güvenliği artırır.

Yeni DJI Dock 2'nin En İyi Özellikler,

7. Uzaktan Canlı Uçuş Kontrolü ve Canlı Yayın

FlightHub 2, operatörlerin uzaktan canlı uçuş kontrolüne erişmesini sağlayarak, drone operasyonlarının gerçek zamanlı denetimini ve yönetimini sağlar. Bu gelişmiş özellik, uçuş parametrelerini uzaktan izlemenizi ve ayarlamanızı sağlayarak, yerinde seyahatleri en aza indirirken aynı zamanda görevler sırasında genel kontrolü ve esnekliği artırır.

Her görevin canlı yayını bir QR kodu aracılığıyla görülebilir. Daha önce, devam eden görevlerin canlı yayınını izlemekle ilgilenen kişilerin, oturum açmak ve katılmak için Flighthub 2’de bir hesap oluşturması gerekiyordu. Bir QR koduyla, paydaşlar ve ekip üyeleri herhangi bir kayıt olmadan drone perspektifinden gerçek zamanlı görsel verilere erişebilir. Bu sorunsuz paylaşım mekanizması, iş birliğini teşvik eder ve durumsal farkındalığı artırarak operasyonel deneyimi daha da zenginleştirir.

8. Üçüncü taraf Yükler ve Yol Noktası Görevi FPV

Yüksek hassasiyetli 3D modeller kullanan pilotlar, birinci şahıs perspektifinden görsel uçuş rotalarını düzenleyebilir, simüle edilmiş görüntüleme sonuçlarını önizleyebilir ve uçuş yollarının ayarlanmasını ve rota noktası FPV yetenekleri aracılığıyla gezinmesini basitleştirebilir. Bu, görevleri daha sezgisel ve verimli hale getirir; bu da haritalama ve güvenlik araştırması için çok önemlidir.

Dahası, M3D ve M3TD, e-port lite aracılığıyla üçüncü taraf yüklerini destekleyerek çeşitli görevlere olanak tanır. Her ek yük, FlightHub 2 aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir ve size farklı görevlere uyum sağlama esnekliği sağlar. İHA’nın E-port lite’ı ayrıca paraşüte bağlanmayı sağlar; bu özellik uçuş ve personel güvenliğini artırır. Müşterilerimize çok çeşitli görevler için yüksek performanslı, güvenli ve çok yönlü İHA’lar sağlamaktan gurur duyuyoruz.

9. Bulut Haritalama

Bulut haritalama çok daha kolay hale geldi. Operatörlerin artık model işleme için DJI Terra’yı indirmesine gerek yok; FlightHub 2 aracılığıyla doğrudan bir 3B model oluşturabilirler. Geçmişte, operatörlerin verileri dronların SD kartından bir bilgisayara aktarması, DJI Terra‘ya yüklemesi ve ardından FlightHub’a aktarması gerekirdi. FlightHub 2‘nin çevrimiçi olarak 3B modeller üretme yeteneği bu adımları ortadan kaldırarak değerli zaman ve kaynak tasarrufu sağladı.

 

Ayrıca Bakınız: DJI Dock 2 

 

Ayrıca Bakınız: Kamu Kurumlarında İnsansız Hava Aracı Kullanımı

Yorumlar