24 Ağustos 2021

Yumurta Şeklinde Katlanabilir Drone ! PowerEgg ile tanışın !

24 Ağustos 2021

183

Yumurta Şeklinde Katlanabilir Drone ! PowerEgg ile tanışın !

4K kalitede video çekebilen, 360 derece dönebilen kameraya sahip PowerEgg !
Günümüzün en yaygın teknolojik yeniliklerinden biri olan Drone’lar her bütçe ve kullanıcıya hitap ediyor. Hacim olarak küçük ve uygun fiyatlı olan amatör Drone’lardan farklı olarak profesyonel yapıdaki Drone’lar pahalı ve taşıması güç boyutlarda olabiliyor. Pekin’de bulunan PowerVision firmasının geliştirdiği PowerEgg, yumurta şeklindeki katlanabilir tasarımı sayesinde hem portatif bir yapı sunuyor hem de fiyat açısından aynı segmentteki Drone’lardan çok daha uygun bir miktarla geliyor.

 

Daha önce pek çok quadcopter projesini yürütmüş olan PowerVision’ın 18 aylık çalışmasının sonucu olan PowerEgg, şirketin ilk ana ticari Drone ve endüstriyel amaçlı geliştirilen insansız hava aracı modeli olarak dikkat çekiyor. Geliştiricilere göre insansız hava aracının yumurta şeklinde tasarlanmasının amacı sadece taşıma kolaylığı için değil. Kompakt bir yapıya sahip olan cihaz bu sayede havadayken daha az enerji tüketebiliyor. Kapalıyken oval bir kabuk formunu andıran PowerEgg, açıldığında ise 4 parçalı kanat yapısını ve bu kanatların içerisine gizlenen 4K çözünürlüklü 360 derece kameraları ile Droner’ları oldukça şaşırtıyor.

 

PowerVision’ın aktardığı bilgilere göre, PowerEgg bir sırt çantasına sığabilecek kadar kompak bir dizayn ve hafif malzeme yapısına sahip. Uzun menzillerde gerçek zamanlı görüntü sağlayan kameralar aynı zamanda optik akış sensörleri sayesinde anlık GPS verilerini kullanıcıyla paylaşıyor. Bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen PowerEgg’in satış fiyatı şu an için belli değil.

 

Ancak aynı segmentteki Drone’lardan daha ucuz olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Yorumlar