24 Ağustos 2021

2 km öteden Drone avlayan silah: DroneGun

24 Ağustos 2021

170

2 km öteden Drone avlayan silah: DroneGun

Avustralyalı DroneGun firması tarafından geliştirilen DroneShield, 2 km mesafeden istenmeyen Drone’ları etkisiz hale getirebiliyor.

 

Profesyonel amaçlardan dolayı kullandığımız Drone’lar, artık haberlerden de aşina olduğumuz gibi profesyonel kullanımların dışına çıkabilmekte ve uçuşa yasak havalimanlarına, askeri bölgelere vb. alanlara izinsiz bir şekilde girerek önemli güvenlik sorunlarına zemin hazırlamaktadırlar. Aslında bu tip önemli zafiyetleri çözebilecek fiziksel ağ ve sinyal kırıcı sistemler geliştirilse de, bunlar yalnız kısa mesafelerde etkili çalışmakta, uzun mesafelerde ise herhangi bir varlık gösterememekteler.

 

Bu açığı gören Avustralyalı DroneGun isimli bir firma yeni tanıttığı DroneShield isimli cihazıyla artık bu sorunu tarihe karıştırıyor. 2 km’ye kadar etkili menzili olan DroneShield adın da anlaşılacağı üzere mevcut bölgeyi adeta bir kalkana çevirerek Drone’lardan gelebilecek potansiyel saldırıları meydana gelmeden engelleyebiliyor. Diğer bir özellik ise DroneShield’in sinyalin geldiği yeri tespit ederek Drone’u uçuran kişinin lokasyonunu da bulabilecek kapasiteye sahip olması. Bu sayede sadece Drone’u etkisiz bırakmanın yanı sıra kötü niyetli kullanıcının da yeri rahatlıkla tespit edilebiliyor.

Henüz satış detayları açıklanmayan DroneShield’in videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Yorumlar