24 Ağustos 2021

DJI Phantom 4 Pro ile Phantom 4 arasındaki farklar neler?

24 Ağustos 2021

439

DJI Phantom 4 Pro ile Phantom 4 arasındaki farklar neler?

Phantom 4’te elde ettiği yüksek satış rakamını bir adım ileriye taşımayı hedefleyen DJI Phantom 4 ile yeni bir ivme kazanmayı hedefliyor.
 

Peki bu iki Drone arasındaki farklar neler?

 

Drone denildiğinde akla gelen ilk marka olan DJI, son günlerde birbirini takip eden lansmanlarla yeni Inspire 2 ve Phantom 4 Pro’yu tanıttı. Phantom 3 serisi ile oldukça iyi bir çıkış yakalayan DJI Phantom 4 ile bu çıkışı bir adım ileri taşırken Phantom 4 Pro ile hitap ettiği kullanıcı aralığını çok daha fazla geniş tutmak istiyor. Geçtiğimiz mart ayında tanıtılan Phantom 4 oldukça göz dolduran özelliklerle donatılmasına rağmen birçok noktada da eleştirilmişti. Bu eleştirilerden ders çıkartan DJI Phantom 4’ün eksik noktalarını tamamlayarak yeni DJI Phantom 4 Pro’yu birkaç gün önce tanıttı. Peki Phantom 4 ile Phantom 4 Pro arasındaki kilit farklar neler?

 

Arttırılmış Engel Algılayıcı Sensörler

Phantom 4, DJI ilk engel algılayıcı sensöre sahip olan Drone’u olarak tanıtıldı ve bu özellikten dolayı oldukça beğeni aldı. Ancak sadece ön tarafa konumlandırılan sensörler Drone’un arka ve yan taraflarını da savunmasız bırakıyor, return home özelliği kullanıldığında Drone geri geri geldiği için sensörler pasif kalıyordu. Bu açığı gören DJI, Phantom 4 Pro’da 2 yerine 4 adet engel algılayıcı sensör kullanarak tek yönlü engel algılama yerine 5 yönlü engel algılamayı yetisini Drone’a kazandırmış ve uçuşu daha güvenli hale getirmeyi başarmış.

 

Daha iyi bir Kamera

Hatırlayacağınız üzere Phantom 4 16 mp’lik oldukça tatmin edici özelliklere sahip bir kameraya sahip. Ancak DJI, Phantom 4’te 16 mp olan bu sayıyı 20 mp’e yükselterek daha iyi bir kamera deneyimini garanti etmeyi tercih etmiş. Saniyede 14 kare çekebilen yeni kamera aynı zamanda slow motion yani yavaş çekimde de 60 kare görüntü alabiliyor.

 

Kapasitesi Arttırılan Pil ve Daha Uzun Uçuş Süresi

DJI Phantom 4, DJI’ın açıkladığı verilere göre yaklaşık 25 dakika gibi oldukça tatmin edici bir süre havada kalabiliyor. Öte yandan DJI Phantom 4 Pro’da bu süre 30 dakikaya çıkarılmış durumda. Batarya 5.350 mAh kapasiteden 5.870 mAh’a çıkarılmış. Bu da haliyle uçuş ömrünün daha da uzamasına sebep olmuş.

 

Yenilenen Kumanda Tasarımı

Yeni Phanton 4 Pro’da DJI radikal bir değişiklik gerçekleştirerek ilk kez kumandayla beraber ekranı da tasarımın bir parçası haline getirmiş. 1920×1080 çözünürlüğe sahip ekranın yüksek parlaklığa sahip olması güneşli havalarda kullanıcıların zorlanmadan Drone’u uçurmalarına imkan verdiğini de hatırlatalım.

 

DJI Phantom 4 Fiyat

Gelelim en can alıcı noktaya. Şu an 1.4999 dolar olarak listelenen Phantom 4 yerini halefi Phantom 4 Pro’ya 1.799’a bırakıyor. Türkiye’ye henüz gelmeyen Phantom 4 Pro‘nun fiyatıyla ilgili net bir şey söylemek çok güç ancak DronMarket fiyatı 5.290 TL olan Phantom 4’ün fiyatı ve artan dolar kuru baz alındığında 6.500 – 7.000 TL arası bir fiyatlandırmaya tabii olacağına kesin gözüyle bakıyoruz.

 

Yorumlar