20 Ocak 2022

2021 Yılı Dronmarket İçin Nasıl Geçti?

20 Ocak 2022

185

2021 Yılı Dronmarket İçin Nasıl Geçti?

Dronmarket Akademiyi Kurduk!

İstanbul’da kurulan ilk ve tek olma özelliğini koruyan Dronmarket Akademi’mizi 2021 yılında İstanbul/Kağıthane’de açtık. Milli Eğitim Bakanlığı onayında İHA pilotu yetiştirme eğitimleri verdiğimiz akademimizde pek çok farklı sektörden kişiyi ağırladık. İHA-0 ve İHA-1 eğitimleri verdik. Bir yandan da yapılan iş protokolleri ile pek çok iş sahasına yönelik yeni iş ortaklıkları ve çalışmaları yaparken bir yandan da  İHA pilotlarının kendi alanlarında kullandıkları dronları nasıl daha verimli hale getirebileceklerini verdiğimiz eğitimler ile gösterdik.

2021 Yılında Dronmarkette İvme Artışı

Farklı sektörler içerisinde yaptığımız  drone uçuşlarıyla keşiflere, sorunlara ve çekim açılarına yeni bir boyut kazandırma misyonuyla çalıştık. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından belirlenen Drone Pilotluğu müfredatına uygun şekilde uzman kadromuzla  hız kesmeden  eğitim vermeye devam ediyoruz.

Tarımda Drone Teknolojilerinin Türkiye Öncüsü Olduk!

Üretimin önemini yeniden benimsememiz ile beraber neredeyse tüm dünya tarıma olan katkısını hızla artırmaya devam ediyor. Bununla beraber hem mahsülün kaliteli olması hem de olabilecek en ufak bir durumun kolay kontrolü için pek çok farklı yöntem kullanılmaya başlanmıştır. Bununla beraber uzun hektarlık alanların kolay kontrol altına alınabilmesi için ve ekinlerin kalite standartlarını ölçebilmek için yeni gözde dronelar olmuştur. Dronelar sayesinde insan gücüne ihtiyaç kalmadan sahip olunan arazi kontrol altında tutulabiliyor ve olabilecek en ufak olumsuzluk çığ gibi büyümeden engellenebiliyor.

Dronmarket Tarımda Türkiye Öncüsü

Saha operasyonlarımızın 2021 yılında  genişlemesiyle beraber, tarımda drone teknolojileri ile  hem çiftçiye destek olduk hem de olası durumlara pratik çözümler bulunarak üreticiye teknik destekler sağladık. Drone kullanımı sayesinde çiftçilerimizin belki de belini büken ilaçlama çalışmaları hız kazanarak kolaylıkla çözüme ulaştırdık.  DJI Agras Serisi Zirai İlaçlama Dronlarının Resmi Türkiye Distribütörü olarak Türkiye’nin her bölgesinde çiftçinin tarlasına giderek ürün kurulumları yaptık. Tarlada drone kullanımı eğitimleri verdik.

Tarımda Drone Teknolojilerinin Türkiye Öncüsü

TÜBİTAK & Teknofest Yarışmalarına Teknik Destek

Drone kullanımlarında her türlü parçalara veya malzemelere ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu durum içerisinde dronelar için kullanılan yedek parçalar, arızalı kısımlar için yeni malzemeler ve tedarik için her türlü aletlere ulaşım imkanı gerekmektedir. Bu ihtiyaçların Türkiye pazarındaki tüm karşılığını Dronmarket olarak  kullanıcılarımıza sunmaktayız.

Yarışmaya kurumsal kimliğiyle katılan veya da bireysel olarak katılan yarışmacılara droneları için her türlü yedek parça imkanı sunduk.

2021 Yılı Dronmarket İçin Nasıl Geçti

Su Altı Droneları ile İvme Artışı

Dünyanın keşfedilmemiş birçok noktasının mevcut olduğu ve bu keşfedilmemiş noktaların sular altında olduğu da bilimsel bir gerçek. Su altı şehirleri, kaybolan medeniyetler ve sular altında kalan adaların keşfedilmesi için yıllar boyu uzun uzadıya çalışmalar sürdürülmeye devam ediyor. Yapılan bu çalışmalarda her geçen gün bir üst teknoloji kullanımı da resmen zorunlu hale gelmiş durumda.

Dronmarket Akademi ile Pilotluk Eğitimi

Tüm bu sebeplerden dolayı, yeni nesil araştırmalar ve her türlü kullanım sahasından ötürü ‘Su Altı Drone’ları ivme kazanmış durumda. Can güvenliği önceliğinin korunmasını sağlayan su altı droneları sayesinde derin ve tehlikeli sularda araştırma yapmak hem kolaylaştı hem de hız kazandı.  Chasing Gladius Serisi su altı dronları ile hem hobi hem de endüstriyel su altı kullanıcıları için çözümler ürettik. Özellikle arama kurtarma faaliyetlerinde büyük kazanan su altı dronları için arama kurtarma birlikleri ile operasyonlar gerçekleştirdik. Chasing Gladius Su Altı Dronları’nın Türkiye Resmi Türkiye Distribütörü olarak Chasing firması tarafından dünya üçüncüsü seçildik ve başarı belgemizi aldık.

Dronmarket ile Endüstriyel Drone Uygulamaları

Endüstriyel Drone Uygulamalarında Dronmarket

Drone kullanımlarını birbirinden farklı sektörlerde de sıklıkla görmekteyiz. Bu sektörlerden biri de endüstriyel alanlardır. Endüstriyel dronlar olarak tanımlanan modeller termal kameraları, gece görüş özellikleri, birçok kameranın kullanılabilir olması, uzun uçuş süreleri ile birçok sektörde yaygınlaşmış durumda. Arama kurtarma görevlileri, Askeri ihtiyaçlar için geliştirilen dronelar, aynı zamanda güvenlik, yapı denetimi, enerji, inşaat, bilimsel araştırma alanlarında da ticari yarar sağlar. Geniş alanları hızlı bir şekilde uzaktan tarayabilen endüstriyel drone modelleri, gözetleme, yangın söndürme ve ormancılık faaliyetleri için de uygun kullanım olanakları sunar.

Endüstriyel Drone Uygulamalarında Drone Market

Test, denetim ve eğitim amaçlı çalışmalar yapan endüstriyel drone modellerinin iş alanları oldukça fazladır. Dronmarket olarak 2021  yılında gerek kamu kurum ve kuruluşları gerek ise özel sektör firmalarına  endüstriyel drone çözümleri sunduk. Pandeminin etkisi altında kaldığımız 2021 yılında kamu güvenliğini için kullanılan termal kameralı dronlar için kamu güvenlik güçlerine verdiğimiz eğitimler ile termal kameralı dronlarla tarama ve tespit çalışmalarının  nasıl yapıldığına dair eğitimler verdik.

Endüstriyel Drone Uygulamaları

Yorumlar