24 Ağustos 2021

4K çekim yapabilen yeni PowerEye ön satışa sunuldu

24 Ağustos 2021

166

4K çekim yapabilen yeni PowerEye ön satışa sunuldu

 

4K çekim yapabilen yeni PowerEye ön satışa sunuldu

DronMarket

Daha önce tanıttığı PowerEgg isimli yumurtaya benzer bir Drone ile adını duyuran PowerVision, 4K çekim yapabilen PowerEye’ı ön satışa sunduğunu açıkladı.

 

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda yumurtaya benzeyen şekli ile Dronerların ve hatta tüm teknoloji severlerin ilgisini çeken PowerEgg ile ilgili çeşitli haberler yayınlamıştık. PowerEgg’i tanıtan kaliforniya tabanlı PowerVision firması henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen PowerEye isimli yeni bir Drone’u profesyonel ve uçuş bağımlılarının beğenisine sunuyor.
Profesyonel sinematografi Drone’u olarak tanımlandırılan yeni PowerEye sahip olduğu birçok özellik ile Drone piyasasında kendine sağlam bir yer edinmeyi hedefliyor.

Drone’un ön kısmına konumlandırılan kamera ve gelişmiş gimbal sistemi sayesinde video/fotoğraf çekimleri esnasında pervanelerin görüntüde çıkması engellenirken aynı zamanda pürüzsüz ve hatasız bir çekim deneyimi de sunuluyor. Kamerayla entegreli çalışan engel algılayıcı sensörler sayesinde herhangi bir fiziksel engele 10 metre yaklaşma durumunda Drone otomatik olarak sizi uyararak olası bir kaza riskini en aza indirgiyor. DJI Phantom 4 ile hayatımıza giren engel algılayıcı sensörlerin PowerEye’da da kullanılması takdirimizi kazanmadı değil.

Öte yandan 2 farklı kamera seçeceğine sahip olan PowerEye, “Profesyonel” olarak etiketlendirilen ilk opsiyonunda Panasonic Lumix G 11mm F2.5 ASPH lensine sahip 4K Ultra HD video çekebilen zengin bir donanım sunuyor. İkinci opsiyon ise “Termal” olarak adlandırılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere Termal bir kameraya sahip olan bu seçeneğin güzel tarafı ise PowerEye App adlı bir uygulama sayesinde kullanıcıların termal ve doğal ışık olmak üzere iki farklı moda erişebilmesi. Yani kullanıcı istediği an termal görüntüden faydalanabileceği gibi ufak bir geçiş komutu ile normal modda da Drone’u kullanabilecek.

Katlanabilir pervane kollarına sahip bir tasarımın ön plana çıktığı PowerEye 29.5 dakika havada da kalabiliyor. Teknik özellikler, ergonomik tasarım ve uçuş süresi göz önünde bulundurulduğunda PowerEye’ın sadece sinematografi alanında değil, yapı denetimlerinden çeşit araştırma ve kurtarma operasyonlarına kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip olduğunu açıkça ifade edebiliriz.

Ön siparişe açılan ürünün yıl sonunda kullanıcılara ulaştırılması hedeflenirken yaklaşık 4.000 $ gibi oldukça yüksek bir fiyattan listelendiğini de hatırlatalım.

 

 

 

Yorumlar