24 Ağustos 2021

6K çekim yapabilen 75.000 dolarlık Drone: Flying Eye

24 Ağustos 2021

188

6K çekim yapabilen 75.000 dolarlık Drone: Flying Eye

Haberi açarken muhtemelen önce “YUH” diye bir efkarlanmışsınızdır. Evet Flying bird 6K çekim yapabiliyor ve tam tamına 75.000 dolar!

 

360 derece video çekebilen kameraların hayatımıza girmesi özellikle son yıllarda çeşitli teknolojik alanlarda önemli gelişmelere yol açtı. Kuşkusuz her teknolojik gelişmenin Drone’larla entegreli hale gelebildiği şu günlerde 360 derece çekim yapabilen ve kameranında VR (Virtual Reality) gözlükleriyle kontrol edilebildiği bir Drone’la karşılaşmasak muhtemelen büyük bir hayal kırıklığına uğrardık.

 

Yukarıda bahsettiğimiz Drone konseptini son ürün olarak hayata geçiren San Francisco merkezli 360 designs isimli firma 6K çekim yapabilen ve bir VR gözlüğü tarafından da kontrol edilebilen 360 derece çekim yapma kapasitesine sahip Drone’u bir lansmanla tanıttı. Televizyon kanalları ve canlı yayınlar için özel olarak tasarlanan flying bird gelişmiş iletim sistemleri sayesinde naklen yayınlanan spor müsabakaları veya açık hava festivalleri gibi etkinliklerde aldığı görüntüleri mevcut profesyonel Drone’lardan çok daha hızlı bir şekilde iletebiliyor.

 

6K çekim kalitesine sahip flying eye, DJI M600 ve diğer DJI Drone’larının sunduğu görüntü kalitesini bir adım daha ileri taşıyarak kullanıcılarına oldukça iyi bir çekim performansı sunacağa benziyor. Ayrıca tek kişi tarafından kontrol edilmesi ve kameranın doğrudan VR kullanılarak kullanılması bu Drone’u fazlasıyla yenilikçi yapıyor diyebiliriz. 75.000 dolar gibi dudak uçuklatıcı bir fiyata sahip olan Drone şu an için üreticinin internet sitesinde satışa sunulmuş durumda. ABD dışında diğer ülkelere ne zaman geleceği belirsiz olan Drone’un ülkemize gelse bile en az 300.000 tl’den aşağı satılmayacağı kesin.

 

Yorumlar