24 Ağustos 2021

DJI Phantom 4 Advanced tanıtıldı!

24 Ağustos 2021

190

DJI Phantom 4 Advanced tanıtıldı!

DJI Phantom 4 ailesine yeni bir üye ekleyerek var olan standard modelin üretimini durdurma kararı aldı. Detaylar haberimizde!

Dünyanın en büyük Drone üreticisi DJI çok kısa bir süre önce yeni modeli DJI Phantom 4 Advanced’i gerçekleştirdiği lansman ile duyurarak tüketicilerin beğenisine sundu. DJI Phantom 4 Advanced’in üretimiyle beraber standard modelin üretimden kalkacağını açıklayan DJI, bir nevi yeni standard modeline pro’dan esintiler eklemeyi ihmal etmeyerek oldukça üst seviye bir Drone’la karşımıza çıkıyor.

    Gözümüze çarpan ve DJI Phantom 4 Pro’dan alınan özelliklerin başında kamera, akıllı uçuş modları ve engel algılama geliyor. Hatırlayacağınız üzere DJI, Phantom 4 Pro modelinde 60 fps 4K çekim yapabilen 20 megapiksellik bir kamera modülü kullanmıştı. Aynı tercihi Phantom 4 Advance’de de kullanan DJI, standardize ettiği modelindeki kamera kalitesini arttırmışa benziyor. Kamera dışında Phantom 4 Pro’da kullanılan ve çizilen bir yol üzerinde Drone‘un uçmasını sağlayan ve aynı zamanda verilen bir komutla Drone’un pilot’u takip etmesini sağlayan follow me gibi çeşitli özelliklerde Phantom 4 Advanced‘de kullanılmış durumda.

 

   Öte yandan saydığımız bu geliştirmelere ek olarak DJI, bu Drone’da normal standard modelin aksine sadece ön kısmı değil alt kısmı da tarayabilen engel algılama sensörleriyle donatmış. Standard modelle kıyaslandığında nispeten daha güvenli bir uçuş sunan Phantom 4 Advanced, Pro karşısında ise çarpışmalara ve beklenmedik engellere karşı daha dayanıksız olacağa benziyor.

   Kullanıcıların beklentileri doğrultusunda yapılan bu gelişmelerin akabininde DJI Phantom 4 Advanced’in fiyatını standard modele göre 50 dolar daha düşük tutarak tüm Drone sevenlere iyi bir jest yapıyor. 1.350 dolardan piyasaya sunulacak DJI Phantom 4 Advanced çok yakında Türkiye’ye de gelecek.

 

 

 

Yorumlar