24 Ağustos 2021

Canon, Arama ve Kurtarma Drone’u geliştiriyor

24 Ağustos 2021

191

Canon, Arama ve Kurtarma Drone’u geliştiriyor

Arama ve Kurtarma çalışmalarında kullanılan Drone’larda DJI’dan sonra Canon “Artık ben de varım!” diyor.
 

Kamera ve profesyonel çekim alanında ürettiği üst seviye ekipmanları ile bilenen Japon Canon firması, özellikle Arama ve Kurtarma çalışmaları için kullanılacak, yüksek ağırlık taşıma kapasitesine sahip gelişmiş teknik özellikleri de beraberinde barındıran bir Drone üzerinde çalıştığını kısa bir süre önce resmi olarak duyurdu. DJI’ın ardından arama ve kurtarma alanına el atan ilk firmaların başında gelen Canon endüstriyel kullanıma yönelik ürettiği bu Drone’u PDF6E2000-AW-CJ1 olarak isimlendiriyor.

 

Arama ve kurtarma çalışmaları için özel olarak geliştirilen Drone, kötü hava koşullarına karşı güçlendirilmiş gövdesi ve aerodinamik tasarımı sayesinde yağmurlu havalarda da havalanabilip, görevini başarılı bir şekilde icra edebiliyor. Güçlendirilmiş gövde ve motor kombinasyonu ise 10 kilogramlık faydalı ağırlıkları rahatlıkla taşıyabilen bir Drone’un ortaya çıkmasına neden oluyor. 2 eksenli gimbal sahip olan Drone üzerinde bulunan gelişmiş kamera ve sensörler aracılığıyla bulunduğu ortam içerisindeki düşük ışığa rağmen oldukça başarılı video ve fotoğraflar çekip bunları operasyon merkeziyle anlık olarak paylaşabiliyor.

 

ISO hassasiyeti 4 milyon olan Canon ME20F-SH kameranın eşlik ettiği Drone endüstriyel kullanım için biçilmiş bir kaftan diyebiliriz. Spesifik olarak M600 ile kıyaslandığında tasarım anlamında ciddi bir farklılık ilk bakışta göze çarpmasa da teknik anlamda önemli ayrımlar mevcut. Velhasıl bu ayrımın ürünün fiyatına yansıdığını söylemekte de fayda var. 4.600 dolardan satışa sunulan DJI M600’ün oldukça yüksek sayılabilecek fiyatına karşın Canon’un yeni Drone’u 20.000 dolar gibi en yakın rakibini bile neredeyse 5’e katlayacak kadar yüksek bir fiyat miktarına sahip. Tam piyasaya çıkış tarihi net olarak belli olmayan Canon Drone’un ise yüksek vergilerle beraber ülkemizde 100.000 TL ve üzerinde satılacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

 

Yorumlar