24 Ağustos 2021

Drone destekli Nissan X-Trail yakında yollarda!

24 Ağustos 2021

172

Drone destekli Nissan X-Trail yakında yollarda!

Sınırlı sayıda üretilecek olan X-Trail, içerisindeki Drone ile arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak rol alacak.
 

Drone ve havacılık teknolojilerinde yaşanan gelişmeler daha önce bir çok defa dile getirdiğimiz gibi Drone’lar tarafından desteklenen kara araçlarının da ortaya çıkışına neden oldu. Teslimat gerçekleştiren Drone’lara sahip kargo araçları geleceğin kargo filolarını oluşturuyor. Öte yandan arama kurtarma operasyonlarını yürüten kara araçları da artık Drone’larla entegreli hale geliyor.

 

Land Rover’ın arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarladığı Discovery Project Hero yakın zamanda Cenevre Otomobil Fuarında tanıltılmış, Drone destekli SUV modellerinin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Land Rover’dan sonra Nissan’da, evcil hayvanlar için geliştirdiği X-Trail modelini Drone’larla donatarak arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılabilir hale getiriyor. Tam ismi X-Trail X-Scape Edition olarak açıklanan cihazın Avrupa’da 1.200 adetlik sınırlı bir miktarla satışa sunulacağı açıklandı.

 

Parrot tarafından geliştirilen Bebop 2’nin tercih edildiği tasarıma yine Parrot cephesinden Cockpitglasses ve Skycontroller 2’de eşlik ediyor. 14 megapiksel kamera, 2.700 mAh bataryanın yanı sıra 25 dakika havada kalabilen Parrot Bebop Drone 2, 1080p çözünürlükte 30 fps video kaydı yapabiliyor. Bunlara ek olarak eve dönüş özelliği ile operasyon esnasında önemli bir avantaja sahip olan Parrot Bebop Drone 2, tasarımıyla da Nissan X-Trail ile kusursuz bir uyum içinde olduğunu açıkça ifade edebiliriz. Önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak olan Nissan X-Trail’in, henüz Türkiye fiyatı ise belli değil.

Yorumlar