24 Ağustos 2021

AirMule “Ambulans Drone“

24 Ağustos 2021

204

AirMule “Ambulans Drone“

Yarım ton ağırlık taşıyan Drone: AirMule

 
Bildiğiniz tüm Drone’ları unutun! Kamerasını bile taşırken dengesini kaybeden Drone’ların aksine AirMule yarım ton kaldırma kapasitesine sahip. Ayrıca 50 km gibi oldukça uzun bir menzile sahip olması belki de onu geleceğin “Ambulans Drone’u” yapıyor.

 
Gelişen teknoloji aslında bugüne kadar bize hep daha küçük ancak daha fonksiyonel drone’ları sunmuştu. Ancak AirMule gerek boyutları gerek taşıma kapasitesi ve gerekse de menzili yüzünden bildiğimiz Drone’lardan çok daha farklı ve havacılık endüstrisinde devrim yaratacak niteliklere sahip.

 
Tactical Robotics tarafından geliştirilen AirMule, 500 kg gibi oldukça büyük bir ağırlık kaldırma ve bu yükü 50 km gibi bir mesafe boyunca taşıma kapasitesine sahip. Öyle tahmin ediyoruz ki, coğrafi veya meteorojolik şartlardan dolayı erişimin zor olduğu bölgelerde sağlık hizmetleri alanında bir çığır açacak olan AirMule, geleceğin Ambulans Drone teknolojisinin ilk adımı olabilir.

 
Sadece sağlık alanında değil, taşıma kapasitesinden ve menzilinden dolayı askeri taşımacılık, kargo taşımacılığı, inşaat hizmetleri gibi birçok alanda hizmet vereceğine kesin gözüyle bakılan AirMule, şu an için henüz prototip aşamasında.

 
Bilim-Kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan arabalara benzeyen AirMule’un uçuş videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

 

 

Yorumlar