24 Ağustos 2021

Batmayan Drone: HexH20 Pro V2

24 Ağustos 2021

165

Batmayan Drone: HexH20 Pro V2

İngiliz Quadh2o tarafından tanıtılan HexH20, zorlu hava şartlarına ve deniz üzerinde gerçekleşen kırımlara meydan okuyor!

 

Deniz yüzeyi üzerinde yapılan çekimler esnasında sinyal kesintilerine bağlı olarak gerçekleşen ani kırımlar, yine çekim esnasında bastıran Drone pilotlarına zor anlar yaşatan yağmurlar bilindiği gibi her Drone kullanıcısının en çok şikayet ettiği problemlerin başında gelmekte. Bu sorunu çözebilme yolunda önemli mesafeler kateden İngiliz Drone firması Quadh2o, suya karşı dayanıklı Drone filosunun en güçlü ve en dayanıklı Quadcopter’i HexH20’yi tanıttı.

 

Drone’un alt kısmında her iki tarafına yerleştirilen ve batmalara karşı Drone’un su üstündeki eylemsizliğini koruyan materyaller, hem Drone pilotlarına yaşanan kaza sonrası Drone’larını kurtarma imkanı tanıyor hem de aşina olduğumuz Drone’ların aksine farklı ve oldukça havalı bir görüntü katıyor. Ayrıca Drone batmayan materyaller dışında Drone’un kendi gövdesinde kullanılan malzeme ve elektronik aksamında suya karşı oldukça dayanıklı olduğunu hatırlatalım.

 

Kendisini eşsiz bir Drone yapan “batmaz” özelliğinin yanı sıra HexH20 donanım anlamında da oldukça göz doldurucu özelliklere sahip. DJI 4K X3 kamera ve gimbal sistemi, 3.5 kilometrelik menzil içerisinde yüksek çözünürlüklü video akışı sağlayan DJI Lightbridge 2 teknolojisi ve 30 dakikalık uçuş süresi HexH20’nin en belirgin özellikleri. Saydığımız özellikler ve batmayan Drone konseptinin oluşturduğu bu kombinasyon kuşkusuz ki HexH20’ye kullanıcılarına güven ve su üzerinde daha güvenli çekim yapmalarını sağlayan en gelişmiş batmayan Drone ünvanını veriyor.

 

31 Mart’ta piyasaya sürülecek olan HexH20’nin yurtdışı fiyatı 6449 dolar olarak duyuruldu. Ülkemize gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmamış olsa da yukarıda belirttiğimiz fiyatın üstüne vergiler ve komisyonlar dahil en az 1000 dolar daha ekleneceğini açıkça ifade edebiliriz.

 

Yorumlar