24 Ağustos 2021

UPS’in kamyonlarına Drone desteği geliyor!

24 Ağustos 2021

182

UPS’in kamyonlarına Drone desteği geliyor!

Lojistik ve kargo taşımacılığı alanında faaliyet gösteren UPS firmasının kargo kamyonları artık çok yakında Drone’lar ile kargo teslimatı yapabilecek!

Taşınan yük kapasitesindeki artış, pil süresindeki iyileştirmeler ve uzun mesafeli uçuşlar yapabilen Drone’lar sayesinde kargo ve lojistik sektörünün yakın gelecekte insansız hava araçlarından yoğun bir şekilde yararlanacağını önceki haberlerimizde birçok defa dile getirmiştir. Bu bağlamda, Drone’ların sahip olduğu bu potansiyele yatırım yapan firmalar geleceğin kargoculuk ağını da bugünden inşa ediyor. Bu firmaların başında ülkemizde de faaliyet gösteren UPS firması geliyor. Resmi olarak duyurulmamasına karşın halen daha test süreçlerine tabii tutulan kargo Drone’u ile UPS kargo teslimatlarını çok daha hızlı ve daha düşük maliyetle müşteriye teslim etme yolunda önemli bir mil taşını arkada bırakmaya çalışıyor.

Sistemin çalışma prensibi aslında oldukça basit. UPS kamyonlarının hemen üst kısmındaki bulunan ve açılabilen mekanizma sayesinde teslimat noktasına yakın bir bölgede, görevli Drone’un alt kısmında bulunan kafese kargoyu yollayıp verilen komut doğrultusunda Drone’un mekanizmadan çıkışını sağlıyor. Öte yandan  Drone havalandıktan sonra UPS görevlisinin Drone’u beklemesine gerek kalmıyor çünkü kamyon ve  Drone’da bulunan GPS sayesinde UPS kamyonu farklı teslimatlar için yola koyulsa bile Drone kamyonun güncel konumu tespit edip mekanizmadan içeri giriş yapabiliyor.

UPS yetkililerin aktardığına göre bu Drone daha çok kırsal alan teslimatlarında kamyonun ana yoldan çıkmadan teslimatların hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla kullanılacak. Henüz daha test aşamasında olan UPS Drone’la ilgili çok fazla bilgi yok ancak firmadan edinilen bilgiye göre 2.5 km gibi oldukça geniş bir menzili bulunan Drone, yılda firmaya yaklaşık 50 milyon dolar tasarruf yaptıracak. 

 

 

 

Yorumlar