24 Ağustos 2021

Drone pazarı 2025’te 85 milyar dolara ulaşacak!

24 Ağustos 2021

314

Drone pazarı 2025’te 85 milyar dolara ulaşacak!

Her geçen yıl katlanarak büyüyen Drone pazarının, sunduğu iş çözümleriyle beraber 2025’te 85 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

 

Yabancı kaynaklı GrandView Research araştırma firması tarafından yapılan ve Drone pazarının her ay ne kadar büyüdüğünü devamlı artan rakamlar üzerinden öngören bir araştırma, Drone teknolojilerinin geleceği hakkında oldukça ilginç bilgiler veriyor. Bu araştırma sadece Drone piyasasının büyüklüğünü değil, aynı zamanda Drone destekli iş çözümlerinin büyüklüğünü de gözler önüne seren verileri kapsıyor.

 

Araştırmaya göre Drone yazılımı ve servislerindeki global pazar 2025’te 84.31 milyar dolara ulaşacak. “Güncel olarak kullanılan insansız hava araçları uygulamaları büyük endüstri çeşitliliğinin karşısında özellikle sıkı yatırımlardaki rahat uygulamalar karşısında her zamankinden daha da hızlı bir şekilde genişliyor.” diye sözlerine başlayan yetkililer “Hızlıca evrim geçiren Drone teknolojilerine cevap verebilmek adına dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren firmalar yeni iş ve Drone bazlı iş modelleri yaratmakta” diyerek sözlerini noktalıyor.

 

Bu bilgilere ek olarak araştırma sonucunda Drone teknolojilerinin geleceği hakkında çok önemli 6 madde de yukarıdaki bilgilere istinaden araştırmanın kapsamına eklenmiş.

 

  • Ticari Drone’lar ve uygulamalarını birçok Avrupalı firmanın ana ihracatta sonraki ürünü olacaktır.
  • Drone servis sağlayıcıları iş ölçeğini azaltan günlük operasyonlardaki limitasyon ve zorluklara bağlı olarak artık odaklarını veri toplama ve işlemeye kaydırmış durumdalar.
  • Drone faaliyetlerinin yasal ve düzenleyici boyutları günümüzde dünya genelindeki çeşitli organizasyonların Drone bazlı iş çözümlerini tercih etme noktasında anahtar ve itici güç olacaktır.
  • Droneların ticari kullanımları, sigortaları, BVLOS uçuşları ve gerekli pilotaj eğitimleri göz önünde bulundurulduğunda, çıkarttığı yeni yasalarla Polonya bu alanda öncü olmuş ve hatta Singapur ve Güney Afrika’ya da ilham olmuştur.

Yorumlar