24 Ağustos 2021

Bozuk Para boyutunda yeni Drone: Piccolissimo

24 Ağustos 2021

156

Bozuk Para boyutunda yeni Drone: Piccolissimo

Pensilvanya üniversitesindeki bilim insanları taafından geliştirilen Piccolissimo isimli küçük Drone bir bozuk para ile hemen hemen aynı boyutlara sahip!

 

Yıllar önce askeri amaçlarla kullanılan hantal Drone’lar artık o kadar küçüldüler ki bırakın cebe sığmayı artık bir bozuk para ile yarışacak kadar ufaldılar. Muhtemelen hepimiz Cheerson CX-10’yı gördüğümüzde “bu kadar ufak Drone’mu olur bu nasıl uçuyor” diye sormuşuzdur. Ancak son haberimiz CX-10’larında yanında karınca kadar kalacak yeni bir Drone’la ilgili.

 

Amerika’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Pensilvanya üniversitesindeki araştırmacılar hemen hemen bir bozuk para ile aynı boyuta sahip yeni Drone “Piccolissimo”‘yi geliştirdiklerini duyurdular. İtalyanca’da cep boyutu anlamına gelen Piccolissimo’nın iki farklı tipte geliştirildiğini ifade eden bilim insanları ilk versiyonun sadece dikey kalkış/iniş yapabilecek kapasitede olduğunu belirtirken ilk versiyona nazaran çok az farkla daha büyük olan ikinci versiyonun dikey iniş ve kalkış dışında manevra yapabilme gibi büyük Drone’ların yapabildiği hareketleri yapabilme yetisine sahip.

Asıl ilginç olan ise bu bahsettiğimiz Drone’ların çalışma şekli. Bildiğimiz 4-6 ve 8 pervaneli Drone’ların aksine Piccolissimo tek pervaneye sahip. Gövde saat yönünde dönerken tek pervane ise tam zıttı yönde dönerek Drone’a manevra yapma kabiliyeti sunuyor.

 

İlerde casusluk amaçlar doğrultusunda kullanılacağına kesin gözüyle baktığımız Piccolissimo’nin piyasaya sunup sunulmayacağıyla ilgili bir detay yok. Drone’un videosunu aşağıdaki link’ten izleyebilirsiniz…

 

 

Yorumlar