24 Ağustos 2021

Bu yaz alınabilecek en iyi Dronelar !

24 Ağustos 2021

294

Bu yaz alınabilecek en iyi Dronelar !

İnsansız hava araçları (IHA) ve Dronelar günden güne gelişiyor ve yeni modeller piyasaya sunuluyor. Bizde mayıs ayı itibariyle alabileceğiniz en iyi Droneları sizler için listeledik.

 

Teknolojinin hızına yetişmek gerçekten çok zor. Her geçen gün bildiğimiz markaların yeni bir modelini tanıttığı bir ve rakip firmaların birbirleriyle kıyasıya mücadele içinde olduğu teknoloji dünyasında tüketicilerin yaşadığı en büyük sorun tabi ki ürün almak istediklerinde kendilerine sordukları “hangisini alsam” sorusu. Özellikle akıllı telefon sektöründe yaşanan bu sorun, Drone ve IHA sektörü içinde pek farklı değil. DJI, Parrot, 3DR, Yuneec, Walkera gibi birçok üreticinin bulunduğu sektörde neredeyse her ay yeni bir Drone tanıtılıyor. Tüketicilerin merakını gidermek ve yaşadıkları sorunları çözmek adına, ve yaklaşan yaz aylarını da göz önünde bulundurarak, bu yaz alınabilecek en iyi Droneları sizler için sıralıyoruz!

 

(Not: Başlangıç – orta seviye ve profesyonel film çekimi için kullanılan Dronelar dışında günlük ve profesyonel çekimlerde kullanılabilecek ve fiyat konusunda makul olan Dronelar baz alınmıştır.)

 

1 – DJI Phantom 4

 

Yaklaşık 2 ay önce görkemli bir etkinlikle tanıtılan Phantom 4, DJI Phantom serisinin en yeni ve en gelişmiş Drone’u. Phantom 3 Professional ile büyük bir çıkış yakalayan DJI, Phantom 4 ile bu başarıyı üst seviyeye taşımış durumda. Phantom 3 Professional ile birçok noktada benzer özelliklere sahip olsada geliştirilmiş bataryası, 28 dakikalık uçuş süresi ve özellikle engel algılayıcı hareket sensörü ile çok ileri bir Drone olduğunu kanıtlayan Phantom 4 listemizin 1. sırasında yer alıyor.

 

2 – 3DR Solo

 

İkinci sırada ise özellikleriyle göz dolduran yeni bir Drone var. 25 dakikalık uçuş süresine sahip olan 3DR Solo 89 km gibi muazzam bir hıza sahip. Ömründe hiç Drone kullanmamış birinin bile rahatlıkla Solo’yu kullanabileceği gelişmiş yazılımsal özelliklere sahip 3DR Solo, GoPro ile entegreli çalışmakta ve kullanıcıya oldukça geniş bir tercih yelpazesi sağlamaktadır. 5200 mAh’lık bir pilden güç alan Solo aynı zamanda 1.5 kg’lik ağırlığı ile oldukça hafif bir yapıya sahiptir.

 

3 – Yuneec Q500 Typhoon

 

Listemizin 3. sırasında ise Yuneec tarafından üretilen Q500 Typhoon 4K modeli kendine yer buluyor.
Gelişmiş yazılım özelliklerine sahip olan Q500, 25 dakikalık uçuş süresiyle de oldukça tatmin edici bir uçuş deneyimi sunuyor. 4K video performansı ile profesyonel fotoğrafçıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilen Q500, 12 megapiksellik kamerasıyla gayet başarılı fotoğraflar çekebiliyor.

 

4 – DJI Phantom 3 Professional

 

DJI Phantom 4’ün selefi konumundaki Phantom 3 Professional, özellikleri baz alındığında hala daha gelişmiş bir model olduğunu kanıtlıyor. 25 dakika havada kalabilen Phantom 3 Professional, 4K çekim yapabiliyor. Follow Me ve benzeri yazılımsal özellikleri sayesinde uçuşu çok daha güvenli ve bir o kadarda eğlenceli hale getiren Professional listemizde kendisine 4. sırada yer buluyor.

 

5 – Parrot Bebop

 

Ve gelelim listemizin sonuna. Gelişmiş ve ergonomik tasarıma sahip bir kumandayla gelen Parrot Bebop Drone 2, 25 dakikalık uçuş süresi, Full HD çözünürlüklü fish-eye diye tabir edilen gelişmiş kamera sistemi ve özel resim dengelemesi ile birçok Drone’dan sıyrılıp mayıs ayında alınabilecek Dronelar listesine son sırada da olsa girmeye hak kazanıyor. Kompakt tasarıma sahip olan Parrot Bebop Drone 2 oldukça hafif. Öyle ki benzeri birçok model 1.5 kg ve üstü iken, o sadece 500 gram. Buna ek olarak 14 mg piksel gibi oldukça yüksek çözünürlükte olması, onu tam bir fotoğraf makinesi yapıyor. Bu bağlamda fotoğraf çekimi için Drone kullanılacaklar için biçilmiş kaftan olacağını net bir şekilde ifade edebiliriz.

 

 

Yorumlar