15 Haziran 2023

DJI DOCK

15 Haziran 2023

130

DJI DOCK

DJI Dock, Canlı Uçuş Kontrollerini, FlyTo Görevlerini ve Daha Fazlasını Alır

DJI Dock‘a yapılan büyük bir güncelleme, esnekliğini ve yeteneklerini artırıyor. DJI Dock, esnekliğini ve yeteneklerini artıran yeni özellikler getiren önemli bir güncelleme aldı. Yeni güncelleme , kullanıcıların DJI FlightHub 2 aracılığıyla dronlarını ve gimballerini gerçek zamanlı olarak uzaktan kontrol etmelerini sağlayan Canlı Uçuş Kontrollerini ve görev planlama verimliliğini ve güvenilirliğini artıran Breakpoint‘ten Uçuşa Devam Etme özelliğini içeriyor.

Dock’un en yeni özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve enerji denetimleri, güvenlik, acil durum müdahalesi ve daha fazlası gibi alanlarda nasıl son derece faydalı olacaklarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Canlı Uçuş Kontrolleri

Merakla beklenen Canlı Uçuş Kontrolleri işlevi resmi olarak çevrimiçi. Kullanıcılar, FlightHub 2 platformunda “Canlı Uçuş Kontrolleri” moduna girebilir ve DJI Dock operasyonlarının esnekliğini büyük ölçüde artıran bulut aracılığıyla uçağı ve gimbal’ı uzaktan ve neredeyse gerçek zamanlı olarak kontrol edebilir. Bu işlev, geliştiriciler için Cloud API aracılığıyla da kullanılabilir .
Canlı Uçuş Kontrolleri işlevi, FlyTo görevlerini ve hava aracı ile gimbali manuel olarak çalıştırmak için klavye kontrollerini içerir.

1. FlyTo uçuşları:

Uçak Rıhtımdayken, canlı uçuş kontrolleriyle uçarken veya bir rota görevindeyken, kullanıcı harita üzerinde sağ tıklayarak bir FlyTo konumu oluşturabilir. Birden çok ilgi noktası veya çok birimli koordineli operasyonlarla karşı karşıya kaldığınızda, daha sonra FlyTo için farklı görsel referans noktaları oluşturmak için PinPoint işlevini de kullanabilirsiniz.
FlyTo noktası ayarlandıktan sonra, FlightHub 2 uçuş yolunun haritasını çıkaracak ve drone doğrudan FlyTo noktasına uçacaktır. FlyTo, operasyonel verimliliği artırmak için basit ama yararlı bir özelliktir.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

Uçak, Kalkış işlevi aracılığıyla Dock’tan bir FlyTo eylemi gerçekleştirdiğinde, önce ayarladığınız güvenli klerens irtifasına yükseleceğini ve ardından doğrudan FlyTo noktasında ayarladığınız Varsayılan AGL’ye uçacağını lütfen unutmayın. Uçuş güvenliğini sağlamak için lütfen çevredeki binaların veya engellerin yüksekliğine dikkat edin ve çarpışmayı önlemek için makul bir güvenli boşluk yüksekliği ayarlayın.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

2. Uçağın Canlı Uçuş Kontrolü:

DJI Dock için en son güncelleme, operatöre bir FlyTo işlevi ve Klavye kontrolleri ile ihtiyaç duyulan yerde uçağı uçurma yeteneği veren Canlı Uçuş Kontrollerini içerir.
PC oyuncuları, aşağıdaki kontrollerle drone’u yönlendirebileceğiniz kontrolleri tanıdık bulmalıdır:
*İleri ( K )
*Geri ( S )
*Sol ( A )
*Sağ ( D )
*Yukarı (C)
*Aşağı ( Z )

Uçak Sapması Sola (Sola dönüş) ( Q )
Uçak Sapması Sağa (Sağa dönüş) ( E )

Ek olarak, acil bir durumla karşı karşıya kalındığında, kullanıcı doğrudan hava aracını acil olarak durdurabilir ( Boşluk ). Bu yeni özellik, Dock işlevselliğini yükseltiyor çünkü kullanıcılar drone’larının manuel kontrolünü üstlenebiliyor ve değişen görev gereksinimlerine göre yönlendirebiliyor.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

Klavyenizdeki WASD tuşlarıyla drone’u kontrol edin

3. Gimbal kontrolü:

Ek olarak, Canlı Uçuş Kontrolü modundayken, kullanıcılar ayrıca drone’nun yalpa çemberini de kontrol edebilir. FlightHub 2‘de, kameranın canlı yayınındaki herhangi bir hedefi çift tıklayabilirsiniz ve gimbal kendisini otomatik olarak o noktaya yönlendirecektir. Yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için yakınlaştırma çubuğunu sürükleyebilir veya orta fare tekerleğini kaydırabilirsiniz. Ayrıca, gimbal al’i yeniden ortalamak, fotoğraf ve video modu arasında geçiş yapmak ve yakınlaştırma, geniş açı ve kızılötesi yayınlar arasında geçiş yapmak için düğmeler de vardır.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

Canlı Uçuş Kontrolleri iş başında

Pearland Polis Departmanı, bu demo uçuşu sırasında gösterilen DFR (İlk Müdahale Görevlisi Olarak Drone) programı için bu özellikleri kullanabilmiştir. Pearland, Teksas’taki Pearland Polis Departmanından Çavuş F. Williams IV şunları paylaşıyor:

“FlightHub 2 aracılığıyla yakın zamanda eklenen manuel uçuş yetenekleri, operasyonları manuel olarak yürütmek ve pilleri değiştirmek için fırlatma sahasında yerde insan bulundurma zorunluluğunun getirdiği sınırlamaları tamamen ortadan kaldırdı. BVLOS muafiyetimiz sayesinde, artık DFR (İlk Müdahale Görevlisi Olarak Drone) programımızı özel drone operasyon ofisimizden yalnızca bir uzak pilotla uzaktan çalıştırabiliyoruz. DJI Dock, DJI M30‘u güç kapalı, bekleme durumundan 45 saniye içinde başlatabilir. Bu nedenle, müdahale eden görevlilere önemli, ilgili bilgiler sağlamak için güvenliklerini ve farkındalıklarını artırmak için çok hızlı bir şekilde yanıt verebildik ve olay yerine ulaşabildik. Geçtiğimiz üç hafta içinde, DJI Dock’u yaklaşık 55 saat çalıştırdım ve DJI’nin onu nasıl geliştirmeye devam ettiğini görmek için sabırsızlanıyorum.

DJI yuvası, DFR (İlk Müdahale Görevlisi Olarak Drone) operasyonları için oyunun kurallarını değiştiriyor – Çavuş F. Williams IV, Pearland Polis Departmanı

Kesme Noktasından Uçuşa Devam Etme

Görev verimliliğini artırmak için bu yeni işlevi Dock’un Görev Planı Kitaplığına ekledik. Drone, örneğin düşük pil nedeniyle mevcut rota görevini tamamlayamadığında, yeniden şarj etmek için otomatik olarak Dock’a döner. Kesme noktası işlevini etkinleştirdiyseniz, sistem kesme noktasının konumunu otomatik olarak kaydedecek, yürütülecek görevi oluşturacak ve ardından drone tamamen şarj olduğunda ve koşullar uygun olduğunda kesme noktasından görevini tamamlamak için otomatik olarak kalkacaktır. sürdürmek.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

Yeni bir plan oluştururken kesme noktasını etkinleştirmek için sol alt köşeye tıklayın

Yeni bir plan oluşturduğunuzda kesme noktasını açmazsanız, plan kitaplığı listesindeki “Devam” düğmesine tıklayarak uçuşun hala tamamlanması gerektiğinde yeniden başlatmayı manuel olarak tetikleyebilirsiniz.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

Bir kesme noktasını manuel olarak tetiklemek için plan kitaplığı listesinde “Devam Et”i tıklayın.
Yürütülecek anlık veya zamanlı bir görev varsa, hava aracının önce anlık veya zamanlı görevi yürüteceğini ve ardından kesme noktası yenileme görevini yürüteceğini unutmayın.

3. Yeni e-posta bildirim işlevi

Dock bir acil durum veya görev yürütme hatasıyla karşılaştığında uyarı alabilmeniz için yeni bir ayar kullanıma sunduk. Ayarlarınıza bağlı olarak e-posta yoluyla uyarılar alabilirsiniz.

DJI Dock Canlı Uçuş Kontrolleri

DJI Dock’a eklenen yeni özellikler, yangınla mücadele, acil durum kurtarma, enerji denetimi, şehir yönetimi ve daha fazlası gibi çeşitli sektörlerdeki kullanıcılarımıza fayda sağlamayı amaçlamaktadır. Canlı Uçuş Kontrolleri özelliği, drone ve gimbalin bulut aracılığıyla uzaktan ve gerçek zamanlı olarak kontrol edilmesini sağlayarak operasyonel verimliliği büyük ölçüde artırır. FlyTo uçuşları, uçağın manuel kontrolü ve gimbal kontrolü ile kullanıcılar drone’u değişen görev gereksinimlerine yönlendirebilir.

Haziran ayının sonundan itibaren DJI Dock siparişinizi verebilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmekle ilgileniyorsanız, sizi mağaza sayfasına göz atmaya ve Dock’un en son güncellemeleri için abone olmaya davet ediyoruz.

 

Ayrıca Bakınız: Arama Kurtarma Operasyonlarında Hangi Dronlar Neden Ve Nasıl Kullanılır?

 

Ayrıca Bakınız: Dronlar İle Çatı Muayenesi Yapmak

 

Yorumlar