4 Mart 2022

DJI Matrice 300 RTK’nın En İyi 9 Özelliği

4 Mart 2022

253

DJI Matrice 300 RTK’nın En İyi 9 Özelliği

Modern havacılık sistemlerinden ilham alınarak tasarlanan ve piyasaya sürülen son model ticari drone, DJI Matrice 300 RTK’dır. Endüstriyel alanlarda kullanılan Matrice 300 RTK, 55 dakikaya kadar uzanan ve 6 yönlü uygulama ile konumlandırma özelliği bulunan bir dronedur. Gelişmiş alt özellikleriyle beraber,

  • 15 kilometreye kadar uzanan şanzımanı,
  • Biricil uçuş ekranı,
  • -20 ile +50 dereceye kadar çalışma aralığı,
  • Çalışırken değiştirilebilir pil özelliği,
  • IP45 Derecesi,
  • İHA Sağlık Yönetim Sistemi ile sektörde en çok tercih edilen dronelardan biri olma özelliğine sahiptir.

Gelişmiş zeka ile uçuş operasyonu esnasında canlı görev kaydı yapabilmektedir. Bu yenilenen ve güncellenen zeka kapasitesi sayesinde;

  • Aİ Nokta Kontrolü ile, rutin denemeleri otomatikleştirerek her seferinde tutarlı sonuçlar elde etmeyi sağlar.
  • Way Points 2.0 ile, 65,535 adede kadar yol noktası oluşturur ve her bir geçiş noktasında yük için birden fazla eylem ayarlar.
  • Pin Point ile, konumu veya harita görünümünde bir nesneyi hızlı bir dokunuşla işaretler ve gelişmiş sensör füzyon algoritmaları sayesinde tüm kamera görünümlerine AR simgesi olarak yansıtılan koordinatlarını hemen hesaplar.
  • Akıllı Parkur ile ise, sabit izleme ve görüntüleme için otomatik yakınlaştırma uygular. Bu sayede, insanlar, araçlar ve tekneler gibi hareket eden nesneler daha kolay tespit ve takip edilir.

Geliştirilmiş Tasarım ile Üstün Performans

DJI Matrice 300 RTK En İyi 9 Özelliği

Olumsuz hava koşullarında da sorunsuz uçuş operasyonu gerçekleştirmek için yeni güncellemeler yapılan DJI Matrice 300 RTK droneu, yenilenen tasarımıyla hem başarılı sonuç elde etmeye yarıyor hem de oldukça kolay kullanılıyor.

Katlanılabilir kollarının bulunmasıyla beraber Matrice 300 RTK, hem gövdesiyle hem de ağırlık merkeziyle şiddetli rüzgarlarda ve sorunlu hava koşullarında bile son derece çeviktir.
Sahip olduğu güçlü pervaneleri sayesinde zorlu koşullarda bile kendi türlerinde görülmemiş çeviklik, hızlanma ve manevra kabiliyeti gerçekleştirir.

Yeni dizaynı ve güçlendirilmiş yapısına sahip DJI Matrice 300, ters pervane tasarımı sayesinde, gövdesini kollarının üzerinde yükselterek engellerden rahatlıkla kaçar. Altı yönlü engel kaçış sensörleri ile sorunsuz ve engelsiz bir uçuş operasyonu sağlar.
Tüm bunların yanı sıra, acil durum paraşütü ile donatılmasından dolayı M300 RTK, açılan herhangi bir paraşütü kesmez veya engellemez. Bu durum sayesinde, uçuş operasyonunu ve platformunu güvenli hale getirerek standart hale getirir.

Çarpışma Önleyici

Şimdiye kadarki en güvenli drone olma özelliğine sahip olan Matrice 300 RTK, altı yönlü çift sensör ve TOF olarak bilinen çift uçuş süresi ile sorunsuz bir uçuş gerçekleştirir. 1 ila 40 metre arasındaki algılama skalası ile uçuş gerçekleştiren pilotlar sorunsuz uçuş gerçekleştirebilirler.

Altı yönlü bu çift sensörler, soğuk hava şartlarında bile alt ve üst yardımcı ışıkları sayesinde otomatik olarak yanarak uçuş esnasında çarpışmaya engel olurlar.

Ayrıca, altı çarpışma algılayıcı sensörleri güçlendirmek için ek bir Dairesel Taramalı Milimetre – Dalga Radarı (CSM) monte edilebilir. Pilotlar monte edilen bu ek radar sistemi sayesinde, hedeflerine uçarken güvenliği koruyabilir ve böylelikle en yüksek tanımlı verileri de yakalayabilirler.

Hızlı Manevra

Hızlı performans için tasarlanan yeni sürüm bu drone, güncellenen ve yenilenen tasarımı sayesinde 5m/sn’den yüksek çıkış hızına sahiptir. Ayrıca, 3m/sn’den hızlı bir iniş hızına sahipken 23m/sn’den hızlı bir yatay hıza sahiptir. Bu çıkış, iniş ve yatay hızları sayesinde uçuşu gerçekleştiren pilotlar droneu, her zamankinden daha hızlı konuşlandırabilir. Hızlı konumlandırma sayesinde hedefe daha kısa sürede ve başarılı bir şekilde ulaşabilir.

Uçuş operasyonu sona erip veriler toplandığında inişe geçen M300 RTK, ana noktanın üzerine dikey inmek yerine 6 m/sn’lik eğimli iniş kapasitesi ile daha hızlı bir iniş gerçekleştiriyor. Bu sayede hem drone inişindeki zaman azami düzeye iniyor hem de pil gücünden tasarruf edilmesini sağlıyor.

Yardımcı Özellikleriyle DJI’ın En Güvenli ve Güvenilir Dronu

Çarpışmaların önüne geçmek için farklı birçok alt segmenti içerisinde barındıran DJI Matrice 300 RTK, yardımcı özellikleri ile de sektördeki pek çok drone arasından en güvenilir olarak karşımıza çıkmaktadır.

Gelişmiş yerleşik yedekleme sistemleri bulunan M300 RTK, en kritik ve zorlu görevlerde bile sorunsuz uçuş operasyonu gerçekleştirir. Beklenmedik senaryolarda ve olası herhangi bir acil durumda bile uçuşu sorunsuz gerçekleştirerek inişini tamamlar.

Çift pilli tasarımına benzeyen şekilde geliştirilen dizaynı sayesinde hasarlı veya acil durumlarda güvenliği sorunsuz sağlar. Ekstra ivmeölçer, barometre, IMU, RTK antenleri gibi birçok yardımcı özelliği bulunan Matrice 300 RTK, DJI’nin bu zamana kadar geliştirdiği en güvenilir ve en güvenli droneudur.

Büyük Güçlü Batarya

Daha Güçlü ve Büyük Batarya

Şimdiye kadar kadarki en yüksek kapasiteli pilleri Matrice 300 RTK ile piyasaya sunan DJI, yüksek kapasiteli piller olan TB60 tarafından desteklenen bataryaları M300 RTK dronu’nda kullanmıştır.

Bu iki TB60 pil ile birlikte, H20 kamerasıyla uçan bir M300 RTK’nın 45 dakikaya veya kamerasız uçan M300 RTK’nın da 55 dakika ve daha fazla süreye kadar uçmasını sağlar. Uzun soluklu ve zorlu görevlerde de, çalışırken piller teker teker değiştirilebilmektedir. Böylece uçuşa kalınan yerden devam eder ve hız kaybetmezsiniz.

Ayrıca, sekiz adet TB60 pil barındıran ve 2 tanesini bir saatlik kısa bir sürede şarj eden M300 RTK, ek dört uzaktan kumanda pilini depolar ve taşınabilir pil istasyonu ile birlikte gelir. Kendi kendine ısıtma özelliğine sahip olmasıyla beraber, TB60’lar, sıfırın altındaki sıcaklarda da güvenilir olarak kullanılmaya devam eder. Olası pil bağlantı kesilmesi gibi acil bir durumda da sizi sorunsuz bir şekilde eve geri götürebilir.

Aynı Anda 3 Yük Taşıma

Birden fazla özelliği ile sektörlerin ve pilotların göz bebeği olarak görülen DJI Marice 300 RTK, üçlü yalpalama desteği ile aynı anda hem altta hem de üstte iki faydalı yükten yararlanabilir.

Olduğundan daha da esnek olması için, isteğe bağlı olarak gelişmiş işlem gücünü etkinleştirir ve yerleşik bir SDK bağlantısını da bünyesinde barındırır.

Yaklaşık 3 kiloya kadar maksimum taşıma kapasitesi desteği ve çok yönlü hibrit H20 ile H20T uyumlu sensörüyle, çok işlevli yük taşıyıcısıdır.

OcuSync Enterprise Sistemi

DJI’nin ürettiği en yeni iletim sistemine sahip ilk platformu olan DJI Matrice 300 RTK, OcuSync Enterprise sistemi ile, uzaktan kumandanıza 15 kilometreye kadar 3 adet 1080P, 30FPS’lik downlink rotası iletebilir.

OcuSync Enterprise ile uçuş operasyonunu gerçekleştiren pilotlar, bu özellik sayesinde yüklerine en uzun ve en hızlı yanıt veren bağlantıya sahip olmaktadırlar. İçerisinde bulunan akıllı denetleyicisi sayesinde aynı anda iki giriş beslemesi görüntülenirken, ekranlar arasında sorunsuz geçiş yapılarak kritik görev bilgilerine de erişebilirsiniz.

Primary Flight Display

Birincil Uçuş Ekranı Tanıtımı olarak da bilinen primary flight display (FDP), Matrice 300 RTK’nın içinde bulunmasıyla HUD’a sahip ilk platform olma özelliğine sahiptir.

Sivil Havacılık standartlarından ilham alan Birincil Uçuş Ekranı, DJI tarafından geliştirilerek, pilotlara her zamankinden daha sezgisel ve işlevsel olan uçuş arayüzünü bünyesinde barındırıyor.

Bu yeni ve güçlendirilmiş tasarım, pilotların birkaç tuş ile gelişmiş durumsal farkındalığa erişmesini sağlar ve uçuş operasyonlarını emniyet ve güven içerisinde yürütülmesine olanak sağlar.

2 Pilot ile Gelişmiş Kontrol Modu

2 Pilot Geliştirilmiş Control Modu

Daha fazla güvenlik ve esneklikle yürütülmesi hedeflenen uçuş operasyonlarında, yenilenmiş çift kontrol protokolleri ile farklı bir uçuş deneyimi sunar.

Yardımcı pilotla uçarken DJI Smart Controller Enterprise içerisindeki bir dizi simgeyle aktarımı bildirir. Bu sayede iki pilot da, drone ve gimballerinin kontrolü arasında sorunsuz geçiş yapabilir. Yenilenen ve güncellenen bu tasarım sayesinde, uçuş kontrol kadar görsel görüş hattı da sorunsuz korunur.

Bir görevde bir drone, bir pilotun bulunduğu yerden kalkabilir ve ikincisinin bulunduğu yere inebilir. Aynı zamanda da bir öğretmen uçuş eğitimi için de öğrenen bir pilota güvenle rehberlik eder.

Yorumlar