24 Ağustos 2021

DJI Phantom 4 Advanced, Phantom 4 Pro’ya karşı!

24 Ağustos 2021

307

DJI Phantom 4 Advanced, Phantom 4 Pro’ya karşı!

DJI’ın Phantom 4 ailesinin yeni üyesi DJI Phantom 4 Advanced, geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan DJI Phantom 4 Pro’nun aslında bir nevi alternatifi olarak nitelendirilebilecek bir Drone. Titanyum&Magnezyum alaşımdan oluşan yapısı pazardaki diğer Drone’lardan çok daha stabil Drone’u karşımıza çıkartıyor. 30 dakikalık uçuş süresi ile oldukça tatmin edici bir uçuş performansını da ortaya koyan Phantom 4 Advanced Phantom 4 Pro’nun nispeten daha ucuz bir alternatifi. Peki aradaki fiyat farkına mâl olan farklılıklar ve artı/eksi yönler neler? Bu yazımızda birlikte DJI Phantom 4 Advanced’i, Phantom 4 Pro ile karşılaştırıyoruz.

 

Önce DJI Phantom 4 Advanced’i tanıyalım

Profesyonel Görüntüleme

DJI Phantom 4 Pro gibi, Phantom 4 Advanced de 20 MP’den oluşan kamera sensörüne sahip ve 12 stoptan oluş dinamik menzile sahip. Tıpkı selefi Pro gibi uçuş sırasında hızlı hareketlerden veya ters manevralardan oluşabilecek bozulmaları sıfıra indirgeyen bir gimbalin eşlik ettiği Advanced aynı zamanda 4K/60 karelik çekim yapabilmekte ve bunu anlık olarak 100 Mbps’de pilota radyo sinyalleri aracılığı ile aktarabilmekte.

Profesyonel Kontrol

DJI Phantom Advanced yüksek parlak ekrana sahip bir opisyonel kumanda ile birlikte gelmekte. Bu kumanda Drone’a ait parametrik bilgiler vermenin yanı sıra aynı zamanda ana kameradan gelen HD görüntüleri de anlık olarak kullanıcıya iletmekte. Asıl özelliği ise Drone kullanıcılarının yaşadığı ve uçuşları kabusa çeviren parlak ışık problemini en minimal seviyeye indirgeyen ekran kalitesi olan bu kumanda toplam set ile birlikte 1.499 dolardan DJI kendi resmi sitesinde listelenmiş durumda. Kumandasız standart paketin ise 1.199 dolar olduğunu hatırlatalım.

Akıllı Uçuş Modları

DJI Phantom 4 Advanced’de bulunan akıllı uçuş modları hava çekimleri esnasında kullanıcılarının ihtiyaç duyabileceği çok yönlülüğü ve esnekliği sağlar. Bunlardan başlıcaları Draw, Gesture, TapFly, Tripod, Terrain Folow ve Active Track özellikleridir. Birkaçını açıklamak gerekirse:

Draw: Ekrana çizdiğiniz bir rota doğrultusunda DJI Phantom 4 Advanced çizdiğiniz bu rotayı birebir olarak takip edecek ve irtifasını sabit tutarak ilerleyecektir. Draw özelliği aktif iken, Pilot dikkatini kamera odağına verebilir ve daha güzel çekimlerin ortaya çıkması sağlanabilir.

Active Track: DJI Phantom 4 Advanced çerçevede tuttuğunuz sürece bir nesneyi tanıyabilir ve takibini gerçekleştirebilir. Yeni gelen güncelleme ile artık bir nesneden daha fazla sayıda nesneyi de tanımlayabilen Active Track özelliğinin kullanıcılar çok fazla avantajlar sağladığını hatırlatalım.

Gesture Mode: Phantom 4 Advanced her ne kadar profesyonel çekimler için kullanılmasına karşın aynı zamanda selfie çekimleri içinde Gesture Mode’u kullanıcıların hizmetine sunmaktadır.

 

Peki farklar neler?

 

Otonom Uçuş Sistemi

Uçuş sisteminin tamamen aynı olmasına karşın DJI Phantom 4 Advanced’in Phantom 4 Pro karşısındaki en önemli eksisi engel tanıma sisteminde kendisini gösteriyor. Phantom 4 Pro ön arka alt ve yanlarda bulunmak üzere toplam 5 adet engel algılama sensörüne sahipten Phantom 4 Advanced sadece ön ve alt kısımlardaki objeleri tanımlayabilen 2 adet sensöre sahip. Bu bağlamda Phantom 4 Pro’da uçuş güvenliğinin çok daha üst düzeyde tutulduğu ve çarpışmaların önüne geçecek önlemlerin garantiye alındığını söyleyebiliriz.

Canlı Yayın Frekansı

Phantom 4 Pro ile 2.4 gHz ve 5.8 gHz frekanslarını daha temiz sinyal stabilitesini elde edebilmek için seçme
şansına sahipken, Phantom 4 Advanced ise sadece 2.4 gHz frekans bandını desteklemektedir.

Fiyat

DJI’ın sitesinde açıklanan resmi rakamlara göre Phantom 4 Pro’nun standard kumanda ile fiyatı 1.499 dolar iken, yüksek parlaklık miktarına sahip ekranın eşlik ettiği özel kumanda ile birlikte fiyatı 1.799 dolara kadar yükselmekte.
Öte taraftan, Phantom 4 Advanced’in standard paketi 1.199 dolardan listelenirken, plus paketi ise 1.499 dolardan kendisine raflardan yer buluyor.

dronmarket.com olarak bizler ise ithal ettiğimiz bu ürünleri vergileriyle birlikte dahil olmak üzere en uygun şekilde müşterilerimizle buluşturuyoruz. Sitemizde DJI Phantom 4 Pro 7.590 TL’den satışa sunulurken DJI Phantom 4 Advanced ise 6.599 TL’den satılmaktadır. 

 

Ağırlık

Engel tanımlama sensörlerinin azlığından olsa gerek Phantom 4 Advanced, Phantom 4 Pro’dan yaklaşık 20 gram daha hafiftir. Ancak bunun uçuş süresi üzerinde bir etkisi olmadığını da hatırlatalım.

 

 

Yorumlar