24 Ağustos 2021

Game of Thrones’da kullanılan Drone: AceCore NEO

24 Ağustos 2021

171

Game of Thrones’da kullanılan Drone: AceCore NEO

George R.R. Martin’in kitaplarından ekranlarımıza kadar ulaşan büyük bir serüvenin ürünü olan Game of Thrones geçtiğimiz haftalarda 7.sezonu ile tüm GoT severleri ekranların başına toplamıştı. Her ne kadar GoT hayranları belki de farketmemiş olsa da özellikle 7.sezonda AceCore Technologies isimli Hollanda merkezli bir firmanın ürettiği NEO isimli Drone’un büyük bir imzası var. Çekimlerin İzlanda’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirildiğini belirten firma CEO’su ve Drone pilotu Jorrit Linder aynı zamanda hava koşullarınında kendilerini çok zorladığı sözlerinin arasına ekledi. 6.sezon boyunca hava çekimlerini geleneksel helikopter ile gerçekleştiren dizi ekibi bu sezon bir ilki hayata geçirerek -20 derecelik sıcaklıkta ve sert rüzgarların yarattığı zorlu koşullar altında AceCore NEO ile hava çekimlerini Drone ile gerçekleştirmiş.

 

Game of Thrones gibi büyük bir prodüksiyonda kullanılan bir Drone olarak, öyle tahmin ediyoruz ki AceCore NEO’nun özelliklerinin oldukça yüksek seviye olduğunu söylemek yersiz olur. Yüksek çözünürlüklü çekimlerin anlık olarak aktarılması ve yazılımda bulunan görsel efektlerin tipleri ve NEO’nun pilot ekibinin kalitesi dizi ekibini oldukça memnun etmiş. Uçuştan önce planlanması gereken pahalı helikopter çekimleri yerine artık çekimi yapılacak objeye veya sahneye daha yakından ve daha güvenli uçabilen Drone’ların maliyetleri azalttığını da hatırlatalım.

 

9 kilograma kadar faydalı yük taşıyabilen AceCore NEO tüm kamera ve profesyonel çekim ekipmanlarıyla uyumlu çalışabiliyor. (DJI, FreeFly, H3, H7, H16 gibi) Ayrıca 23 dakika havada kaldığı için uzun süreli çekimlerde oldukça iyi bir performans sergiliyor. Ülkemizde satışı bulunmayan AceCore NEO’nun birçok profesyonel Drone’a rakip olduğu bariz ortada. Umuyoruz ki bu Drone’u Türk semalarında da görebiliriz.

 

Yorumlar