24 Ağustos 2021

2017’nin En İyi Drone’ları

24 Ağustos 2021

168

2017’nin En İyi Drone’ları

2017’nin henüz daha bitmesine yaklaşık 4 ay var. Ancak dönemin Drone endüstrisi ve teknolojisi için kapandığını hemen hemen söyleyebiliriz. Drone’lar için oldukça yoğun ve bol tanıtımlı geçen 2017 aynı zamanda Drone satışlarının da hiç olmadığı kadar patladığı bir yıl oldu. Yeni tanıtılan Phantom 4 serisi, Mavic Pro, DJI Spark, Inspire 2 ve Parrot ürünleri kuşkusuz Drone pazarına yeni soluklar getirdi.

 

Ancak saydığımız bu ürünler dışında 2017 yılında tanıtılan, her ne kadar Phantom 4 kadar satmasa da ciddi satış ve sever kitlesine ulaşmış ürünler de mevcut. Bu yazımızda hem aşina olduğumuz Drone’ları hem de belki de ilk defa göreceğiniz ve 2017 yılında satışa sunulan Drone’ları hep birlikte ele alacağız.

 

Hazır mıyız? O zaman başlayalım! 🙂

 

1) DJI Mavic Pro

 

Listemizin birinci sırasını katlanabilen ve minimal tasarımına karşın en az Phantom 4’ler kadar güçlü teknik özelliklere sahip DJI Mavic Pro alıyor. 7 kilometrelik menzili olan Mavic Pro 4K çekim yapma kabiliyetinin yanı sıra tam tamına 27 dakika havada kalabiliyor!

 

2) DJI Spark

 

Belki de Mavic Pro ile en çok karşılaştırılan Drone DJI Spark katlanabilen yapıda olmasada bir ceket cebine girecek boyutu ile heryere rahatlıkla ulaşmanıza imkan verecek basit bir tasarıma sahip. 16 dakika uçabilen Spark Full HD görüntüleme yapabiliyor ve el hareketi ile yönlendirme yapmanıza imkan sağlıyor.

 

3) GoPro Karma

 

İlk tanıtıldığında DJI Mavic Pro’ya rakip olarak ortaya çıkan Karma başına gelen üretimsel aksiliklerden dolayı sahiplerinin başını oldukça ağrıttı ve GoPro markasının Drone’lara daha çok çalışması gerektiğini gösterdi. Ancak yinede katlanabilir yapısı, 4K çekimi ve çıkarılabilir el gimbali ile listemizde yer almaya hak kazanıyor.

 

4) Hubsan X4 H107D

 

Hep profesyonel Drone’lardan ilerleyecek değiliz ya! 100 metrelik menzili, 0,3 mp’lik kamerası ve dış etkilerden korunması için gövde içerisine gizlenen kamerası ile Hubsan X4 H107D kesinlikle harika bir başlangıç seviyesi Drone!

 

5) Parrot Swing

 

Görüntüsü ile bilim kurgu filmlerinden çıkan uzay araçlarını andıran Parrot Swing  60 metre irtifaya çıkıp yaklaşık 30 km hıza ulaşabiliyor. Otomatik kalkış ve iniş yapabilen Drone’un özellikle hafif ve ergonomik tasarımı ön plana çıkıyor.

 

6) Dromida XL

 

Adını pek duyurmamış markalara geçecek olursak Dromida XL 12 dakikalık havada kalış süresi ve Full HD kamerası ile tam bir orta seviye Drone’u. Cheerson CX-35’e ciddi bir rakip arıyorsanız ta kendisi diyebiliriz.

 

7) Turbo Ace Matrix

 

İşte tam bir endüstriyel Drone! Profesyonel çekim ve sinema çekimleri için özel olarak tasarlanan Turbo Ace Matrix’in kamera mekanizması tamamiyle değiştirilebilir bir yapıya sahip. 40 dakika havada durabilen Drone aynı zamanda tıpkı Mavic Pro ve Karma gibi katlanabilen bir gövde ile boy gösteriyor.

 

8) Odyssey Toys Pocket Drone 2

 

Cebe sığabilecek küçük boyutu ile heryerde uçurabileceğiniz bir Drone daha.
720p video çekimi yapan bu Drone 7 dakika havada kalabiliyor. Unutmadan çarpışma ve kırımlara karşıda oldukça dayanıklı olduğunu hatırlatalım.

 

9) UDI U818A

 

Bize Parrot AR.Drone 2.0 anımsatan tasarımıyla darbelere karşı oldukça dirençli olan UDI U818A 9 dakika havada kalabiliyor. 640x480p gibi oldukça düşük bir kameraya sahip. Ancak profesyoneller kullansın demek ki? 🙂

 

Yorumlar