24 Ağustos 2021

DJI Phantom 4 Tanıtıldı !

24 Ağustos 2021

169

DJI Phantom 4 Tanıtıldı !

Phantom 3 serisi ile dünya genelinde büyük bir başarıya imza atan DJI, hem yazılımsal hem de donanımsal olarak bir çok yenilikle donattığı yeni Phantom 4’ü tanıttı. Yeni ve farklı bir tasarımla kullanıcıların beğenisine sunulan Phantom 4, şimdiden Droner’ların ilgisini çekmeyi başardı.

 

Dünyanın en büyük Drone üreticisi DJI yeni Drone serisi Phantom 4’ü büyük ve görkemli bir lansman ile tanıttı. Geçtiğimiz hafta Phantom 4’e ait bir video yayınlayan ve Droner’ları oldukça meraklandıran DJI, bu merakı boşa çıkartmamış gibi görünüyor çünkü Phantom 4 hem yazılım hem de donanım alanında bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor.

 

Tıpkı Phantom 3 Professional’da olduğu gibi 4K kameraya sahip olan Phantom 4’ün kamera noktasında büyük bir yenilik getirmediğini belirtmekte fayda var. 12 MP kalitede fotoğraf ve 4096×2160 çözünürlükte video kaydı yapabilen kameranın profesyonel kullanıcıları tatmin edeceğini de söyleyelim. DJI tarafından yayınlanan tanıtım videosunu geçmeden önce dilerseniz Phantom 4’ün genel özelliklerine ve getirdiği yeniliklere şöyle bir göz atalım.

 

Bilindiği üzere kullanıcıların en büyük beklentilerinden bir tanesi batarya ömrünün uzatılması. 5350 mAh bataryaya sahip Phantom 4, standart bir uçuşta 28-30 dk arasında havada kalabiliyor. 4480 mAh bataryaya sahip Phantom 3 Professional’ın 23, Standard’ın ise 25 dakika havada kaldığını düşünecek olursak, DJI’ın uçuş ömrü konusunda biraz da olsa iyileştirmeye gittiğini söylemek mümkün.

 

Öte yandan Phantom 4 iyileştirmeler dışında birçok yeniliğide beraberinde getiriyor. Üzerinde bulunan sensörler sayesinde olası çarpışmalara karşı ek önlemler sahip olan Phantom 4 ayrıca çevresindeki hareketli nesneleri takip edebilme kabiliyetine sahip. Buna ek olarak kullancıya kolaylık sağlaması açısından 3 farklı hız moduna sahip olduğunuda belirtelim.

 

DJI’ın açıkladığı resmi rakama göre 1399 $ fiyat etiketi ile piyasaya sunulacak olan DJI Phantom 4, DronMarket farklı ile çok yakında Türk semalarında olacak !

 

Yorumlar