24 Ağustos 2021

DJI Yeni Drone’u Mavic 2 Enterprise’ı Tanıttı

24 Ağustos 2021

220

DJI Yeni Drone’u Mavic 2 Enterprise’ı Tanıttı

Dünyanın en büyük drone üreticisi ve drone pazarının 70%’ine sahip Çin merkezli DJI yeni drone’u DJI Mavic 2 Enterprise’ı ABD’de Dallas’taki  DJI AirWorks Konferansı’nda  tanıttı.
DJI yeni drone’u Mavic 2 Enterprise ile kurumsal ve profesyonel drone uygulamalarında yeni bir amiral gemisi drone daha piyasaya sürmüş oldu. DJI Mavic 2 Enterprise güvenlik, arama kurtarma gibi birçok alanda yeni aksesuarlarla birlikte çığır açacak.

 

Operasyonlarını drone teknolojisi ile dönüştürmeyi hedefleyen işletmeler için tasarlanan Mavic 2 Enterprise, yangın söndürme, acil durum müdahalesi, kolluk kuvvetleri gibi kritik operasyonlar sırasında  bir dizi gelişmiş kontrol ve aksesuar ile son derece kolaylık sağlamakta.

 

DJI Başkanı Roger Luo, Mavic 2 Enterprise ile DJI’ın her kurum için profesyonel ve endüstriyel drone uygulamalarını erişilebilir kıldıklarını ve kurumların DJI Mavic 2 Enterprise ile bazı işleri nasıl yürüttükleri konusunda devrim yapacakları bir alete sahip olacaklarını belirtti.

 

DJI Mavic 2 Enterprise 2x Optik Zoom ve 3x Dijital Zoom ile Geliyor

 

Mavic 2 Enterprise, düzgün, kararlı video görüntüler için üç eksenli bir gimbal ile dengelenen yüksek çözünürlüklü 12 megapiksellik bir kamera taşıyor. Dinamik işlemler için tasarlanan kamera, pilotun görüş mesafesini 2x optik ve 3x dijital yakınlaştırma yeteneği ile genişletiyor. Zoom teknolojisi, dronun ulaşılması zor yerlerde de denetleme ve görüntü alma yeteneğini gelistirmekte ve uzak mesafelerden de en ince ayrıntılara kadar veri almayı kolaylaştırmakta.

 

Mavic 2 Enterprise Yeni Aksesauarlarla Birlikte Geliyor

 

Mavic 2 Enterprise, yeni DJI aksesuarlarıyla birlikte daha yeni uygulamalarda da kullanımı kolaylaştırmakta. Mavic 2 Enterprise aksesuarları şunları içerir:

 

M2E Spotlight – 2,400 lümenlik parlaklığa sahip çift spot lamba, karanlık veya düşük ışık alanlarındaki görevlerde drone pilotlarına yardımcı olmakta. Spot lamba, arama ve kurtarma ile muayene ve denetim uygulamaları için ideal bir aksesuar olarak birçok olayda insanlığa hizmet edecek.

M2E Hoparlör – Maksimum 100 desibel’lik bir hoparlör (1 metre mesafe),10 adete kadar kaydedilmiş özel ses kaydının çalınmasını sağlayarak, acil durum operasyonları sırasında hayati önem taşıyan yakınlardaki bireylere bir iletişim kanalı sağlar.

M2E Beacon – ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Night Waiver standartları göz önünde bulundurularak tasarlanan M2E Beacon, üç mil uzaktan bile görülebilen parlak bir yanıp sönen bir flaşa sahiptir. Bu, pilotların düşük ışık koşullarında veya geceleri daha güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olur ve yakındaki uçakların ve geleneksel uçakların operatörleri için ek bir hava sahası farkındalığı sağlar.

 

Gelişmiş Veri Güvenliği Özellikleri

 

Mavic 2 Enterprise, dahili veri depolama olarak 24 GB’lık bir kapasiteye sahip. Ayrıca parola koruması etkinleştirilirse, kullanıcıların drone’u her açışında parolalarını girmeleri gerekmekte. Daha sonra uzaktan kumandayı drone’la bağlamaları ve dronun hafıza kartına  erişerek güvenlik ayarlarını sağlamaları gerekir. Bu özellik drone çalınması veya kaybolması durumunda bile verilerin güvenliğini koruması açısından önemli.

 

Mavic 2 Enterprise ile yeni bir GPS zaman damgası özelliği de ayrı bir önemli yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Kaydedilen her görüntünün zamanını, tarihini ve konumunu kullanılabilme özelliği özellikle kurumsal profesyonel drone uygulamaları ve 3. parti yazılımları için müthiş fırsatlar sunuyor.

 

Buna ek olarak, Mavic 2 Enterprise yüksek veri güvenliği endişeleri olan kurumlara DJI’nın Yerel Veri Modu özelliğini kullanabilme özgürlüğü de sunuyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcının bağlı olduğu mobil cihazın internetten herhangi bir veri göndermesini veya almasını engelliyor. Bu özellik, hükümet projeleri veya diğer hassas görevleri içeren kurumlara ek güvenlik sağlıyor.

 

DJI Airsense ile Havasahası Güvenliği Artırıldı

 

Her Mavic 2 Enterprise, pilotların durumsal farkındalığını geliştirmeye ve hava sahası güvenliğini arttırmaya yardımcı olmak için DJI AirSense teknolojisi ile donatılmıştır. DJI AirSense, yakındaki uçaklardan ve helikopterlerden gelen ADS-B sinyallerini almak ve drone pilotlarını otomatik olarak uyarmak için entegre bir alıcı kullanır. DJI Pilot uygulaması aracılığıyla gerçek zamanlı konumlandırma uyarıları sağlayarak drone pilotlarına güvenli uçuş için gerekli uyarıları yapar.

 

Tüm bu özelliklerle birlikte DJI uygun bütçeli profesyonel ve kurumsal drone çözümlerinin KOBİ’lerin de kullanımına açıyor.

Yorumlar