2 Eylül 2023

DJI’ın İlk Teslimat Dronu DJI Flycart 30 Piyasaya Sürüldü

2 Eylül 2023

126

DJI’ın İlk Teslimat Dronu DJI Flycart 30 Piyasaya Sürüldü

DJI, büyük yük, uzun menzil, güçlü sinyal ve yüksek zekayı bir araya getiren ilk sivil taşıyıcı drone DJI FlyCart 30‘u (bundan sonra FC30 olarak anılacaktır) resmen piyasaya sürdü. DJI FC30, çift elektrik modunda maksimum 30 kg yük ve tam yük ile maksimum 16 km menzil ile 4 eksenli, 8 pervaneli çok rotorlu bir konfigürasyon benimser. Tüm makine IP55 koruma seviyesine sahiptir. -20°C ila 45°C çalışma ortamı sıcaklığına uyum sağlayabilir ve maksimum uçuş irtifası 6000 metredir. Süper çevresel uyarlanabilirliğe sahiptir ve sıcaklık alanlarında ve yüksek irtifalarda tüm hava koşullarına, geniş alanlı çalışma senaryolarına uyum sağlar. Kargo kutusu ve boş vinç olmak üzere iki yük modu vardır. Kargo kutusu hızlı serbest bırakma ve otomatik tartımı destekler.Boş vinç, akıllı salınım önleme ve acil durum sigortası gibi işlevleri destekleyerek kullanıcılara esnek, çeşitli, istikrarlı ve güvenilir kullanım seçenekleri sunar. Yeni ikili pil sistemi, 20km O3 görüntü aktarımı çok yönlü akıllı engellerden kaçınma, akıllı çoklu yedekleme noktaları, çift kontrollü tek makine desteği ve standart paraşüt, maksimum kullanım güvenliğini garanti eder. DJI Siyun bulut platformu ve ulaşım uygulamaları için özel olarak tasarlanmış DJI Pilot 2 APP ile birleştiğinde, kullanıcılara daha verimli, hava taşımacılığı çözümü sunar.

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Verimli ulaşım talebini karşılamak için 30 kg çift elektrik yükü ve 16 km uçuş mesafesi

DJI Flaycart 30 Drone Özellikleri;

4 eksenli, 8 bıçaklı çoklu rotor konfigürasyonunu ve yeni bir ikili pil sistemini benimser. Çift pil modunda maksimum yük 30 kg ve tek pil modunda maksimum yük 40 kg’dır. En uzun menzil 28 kilometreyi kapsıyor ve en uzun uçuş, ikili piller tamamen dolu olduğunda 16 kilometreye ulaşabiliyor . Tüm sistem standart olarak karbon fiber pervanelerle donatılmıştır ve maksimum uçuş hızı 20 m/s’dir. FC30, İHA taşımacılığının pratik fizibilitesini etkili bir şekilde iyileştirebilen, dağlık, kıyı tabanlı, kırsal ulaşım ve çeşitli acil durum senaryolarının malzeme taşıma ihtiyaçlarını karşılayabilen ve daha fazla insanın İHA taşımacılığının avantajlarından yararlanmasını sağlayan verimli taşıma için tasarlanmıştır.

 

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

DJI FC30, dağlık, kıyı tabanlı, kırsal ulaşım ve çeşitli acil durum senaryolarının malzeme taşıma ihtiyaçlarını karşılar.

Süper Çevresel Uyarlanabilirlik ve Taşımayı Mümkün Kılar

Dağlık, kıyı tabanlı ve kırsal ulaşım gibi çeşitli ulaşım senaryolarında hava ve arazi değişiklikleri gibi karmaşık faktörler vardır. Ekipmanın erişilebilirliğini ve güvenilirliğini artırmak için FC30, tüm hava koşullarını, geniş sıcaklık aralığını destekleyebilir, böylece teslimat her yere yapılabilir. Tüm makinenin IP55 koruma seviyesi su geçirmez ve toz geçirmezdir; -20°C ile 45°C arasındaki çalışma ortamı sıcaklığına uyum sağlayabilir ve kullanıcıların yüksek ve düşük sıcaklıktaki ortamlarda uçmasını destekler; maksimum rüzgar direnci 12 m’dir ve farklı irtifaların nakliye ihtiyaçlarını karşılamak için maksimum uçuş irtifası 6000 Metredir; standart pervaneler yüksek irtifalar için optimize edilmiştir ve düşük irtifa ağır hizmet pervaneleri isteğe bağlıdır ve FC30’un maksimum yükü sürdürmesine olanak tanır. 0 ila 3000 metre yükseklikte çift elektrik modunda 30 kg, Güvenliği sağlama temelinde, ürün performansının serbest bırakılmasını en üst düzeye çıkarırsanız düşük sıcaklık ve soğuk çalışma koşullarının ihtiyaçlarını karşılamak için, pil kendini destekler, böylece düşük sıcaklıktaki ortamlarda pilleri şarj etmek ve boşaltmak artık zor değildir.

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

DJI FC30, daha iyi performans için standart olarak karbon fiber pervanelerle gelir

20Km Sabit Görüntü Aktarımı

FC30 gövdesi, DJI O3 görüntü aktarımı ile donatılmıştır ve görüntü aktarım mesafesi, görsel aralığın ötesinde uzun mesafe taşımacılığı ihtiyaçlarını karşılayan 20 kilometreye kadar ulaşabilir. Görüntü aktarım sinyali engellendiğinde, FC30, 4G gelişmiş görüntü aktarımını gerçekleştirmek için DJI gelişmiş görüntü aktarım modülü ile ağa bağlanabilir ve çeşitli çalışma ortamlarında sabit ve net görüntüler elde edebilir ve bununla başa çıkabilir. Karmaşık ortamlarda sinyal blokajı, uçmayı daha güvenli hale getirir. Ek olarak, FC30, bir makinenin ikili kontrolünü destekler ve yerdeki pilotlar, drone’nun kontrol yetkisini tek bir tuşla değiştirebilir ve uzun mesafeli taşımacılıkta sinyal tıkanması ve yetersiz teslimat doğruluğu sorunlarını etkin bir şekilde çözmek için birlikte çalışabilir.

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Dağlık fotovoltaik ulaşım sahasında, DJI FC30, görüntü iletim sinyalini stabilize eder ve karmaşık ortamlarla sakin bir şekilde başa çıkar.

Çift Radar, Çift Görüş ve Paraşüt Tasarımı Güvenli Çalışmayı Sağlar

FC30, kalkıştan inişe kadar tüm süreç için akıllı güvenlik koruma önlemlerine sahiptir ve insanların, uçakların ve nesnelerin güvenliğini etkin bir şekilde sağlar. Kalkıştan önce sistem, görev gerekliliklerine, ekipmana ve uçuş ortamı koşullarına dayalı bir erişilebilirlik değerlendirmesi yaparak kullanıcıların uygun bir uçuş rotası seçmesine yardımcı olur ve drone ses ve ışık uyarıları ve gecikmeli tahrik gibi işlevlerle kalkıştan önce güvenliği sağlar. .
Uçuş sırasında, gövde üzerindeki ileri ve geri dönen aktif faz dizilimli radar ve dürbün görüş sistemi sayesinde FC30, uçuş sırasında çok yönlü, tüm hava koşullarında ve tam zamanlı akıllı engellerden kaçınma gerçekleştirebilir, bu da kullanıcıların çalışmasına olanak tanır. Güvenli ve uçuşu daha pürüzsüz hale getirir; yerleşik ADS-B sinyal alıcısı, çevredeki insanlı hava aracı bilgilerini zamanında uyararak uçuşu daha güvenli hale getirebilir.

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Çok yönlü engellerden kaçınmak için DJI FC30 ikili radar sistemi

İHA standart olarak yerleşik bir paraşüt ile donatılmıştır; bu, açılışta kendi kendini denetleme, bağımsız güç kaynağı, paraşütü açmadan önce pervaneyi durdurma ve elektrik kesintisi, sesli ve ışıklı alarm ve çok modlu tetikleme gibi garanti fonksiyonlarına sahiptir. Ek olarak, FC30, zorlu çalışma ortamlarıyla kolayca başa çıkabilen ve uçuş güvenliğini en üst düzeyde sağlayan çoklu yedekli tasarımlarla birleştirilmiş bir çift pil sistemi tarafından desteklenmektedir.

Yük Modu, Farklı Taşıma Senaryolarıyla Başa Çıkmak İçin Esnek Bir Şekilde Değiştirilebilir

FC30 katlanır depolama tasarımı, ekipmanın boyutunu azaltabilir, sıradan araçların transfer ihtiyaçlarını karşılayabilir ve ekipman yerleştirme, kullanım ve bakım kolaylığını artırabilir. Konteyner ve boş vinç sisteminin iki yük modu, farklı nakliye senaryoları için daha esnek ve kapsamlı çözümler sunar. Konteyner yükleme modunda, standart konfigürasyon, yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırmak için 3 dakika içinde hızlı bir şekilde demonte edilip monte edilebilen maksimum 70 litre hacme sahip genel boyutlu bir EPP konteyneridir . Kargo kutusu, yükün doğru şekilde yüklenmesini sağlamak ve uçuşu daha güvenli ve dengeli hale getirmek için ağırlık ve ağırlık merkezi algılamayı destekler.

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Nakliye yeri ekipmanın kalkış ve iniş yapması için uygun olmadığında yük taşımacılığı için boş bir vinç sistemi de seçilebilir. Boş vinç sistemi halat düşürme moduna sahip olup hem otomatik hem de manuel kontrol yöntemlerini desteklemektedir.Maksimum geri çekilebilir ağırlık 40 kg, maksimum serbest bırakma uzunluğu 20 metre ve en hızlı geri çekilebilir hız 0,8 m/s’ye ulaşabilmektedir. FC30’un benzersiz akıllı salınım önleme işlevi, uçuş tutumunu bağımsız olarak ayarlayabilir, yükün salınımını etkili bir şekilde ortadan kaldırabilir ve yükün dengesini büyük ölçüde sağlayabilir. AR projeksiyon işlevi, kullanıcıların malların teslim yerini hızlı bir şekilde seçmesine yardımcı olur. Halatın serbest bırakılması ve tek düğmeyle ipin indirilmesiyle , mallar yere değdiğinde otomatik olarak serbest bırakılacak ve temassız ve hassas teslimat gerçekleştirilecektir.

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

Çoklu terminal işbirliği ve uygun planlama için tek elden çözüm, taşımayı kolaylaştırır

Ulaşım uygulamaları için özel olarak tasarlanmış yepyeni bir hava taşımacılığı bulut platformu olan DJI Yun, çok terminalli verimli işbirliğini ve tek noktadan yönetimi kolayca gerçekleştirebilir, ulaşım yönetimini ve planlamayı daha basit ve daha verimli hale getirir. DJI Transport, karmaşık rota çizimlerini destekler, İHA uçuş yollarını etkili bir şekilde planlayabilir ve ekipmanı hızlı bir şekilde göndermeye ve insan gücü girdisini azaltmaya yardımcı olan uzaktan görev oluşturma ve planlamayı destekler. Buna ek olarak bulut, operasyon durumunu daha sezgisel ve kapsamlı bir şekilde kavramak için tam HD FPV tek eksenli gimbal kameranın canlı yayını ile birlikte dronun konumunu, durumunu ve uçuş yörüngesini gerçek zamanlı olarak sunabilir; sistem ayrıca merkezi ekipman yönetimini ve çok boyutlu veri istatistiksel analizini destekler, Operasyonel planlamayı ayarlamak ve operasyonel verimliliği sürekli iyileştirmek için güçlü veri desteği sağlar.

DJI Pilot 2 APP ayrıca ulaşım kullanıcıları için yeni işlevler ve etkileşimli arayüzler tasarladı. Kullanıcılar, DJI Pilot 2 aracılığıyla kargo durumunu anlayabilir ve kargo güvenliğini sağlamak için hava vinci sistemini akıllıca kontrol edebilir; gerçek zamanlı arazi yükseklik profili, direk ölçüm bakımı ve diğer yardımcı işlevler, kullanıcıların uçuş durumunu gerçek zamanlı olarak kavramasına olanak sağlar. Aynı zamanda, Pilot 2 birden fazla alternatif iniş noktasının ayarlanmasını destekler.Aşırı hava koşulları veya diğer anormallikler durumunda, APP derhal riski bildirir, otomatik olarak alternatif iniş noktasını seçer ve ulaşım güvenliğini artırmak için uçağı inişe tetikler .

 

Yeni DJI Flaycart 30 Kargo Dronu

 

Ayrıca Bakınız: Endüstriyel Dronlar 

 

Ayrıca Bakınız: Petrol ve Gaz Endüstrisinde Drone Denetimi 

 

Yorumlar