24 Ağustos 2021

DJI’ın Yeni Eğitim Robotu: RoboMaster S1

24 Ağustos 2021

163

DJI’ın Yeni Eğitim Robotu: RoboMaster S1

DJI’ın yeni eğitim robotu: RoboMaster S1

Dronlarıyla adını sıkça duyduğumuz hobi ve profesyonelalanda bir numara olan DJI eğitimin ve eğlencenin bir arada sunulduğuRoboMaster S1 ürününü duyurdu.

DJI, RoboMaster S1’i her yaştan teknoloji meraklıları içingelişmiş donanım, kapsamlı algılama ve programlanabilir modları birleştirengelişmiş bir eğitim robotu olarak adlandırıyor.

CEO’su Frank Wang yaptığı açıklama ise;

“Tutku hayati önem taşıyor, ancak erken yaşta teknolojiyiöğrenme ve bunlarla ilişki kurma fırsatı da aynı derecede önemli! RoboMasterS1’i yeni nesilleri düşünerek geliştirdik, robotiği ve programlamayı sadecedaha erişilebilir değil aynı zamanda eğlenceli ve akademik bir deneyim halinegetirdik. ”

 

Şahsen, tekerleklerdeki teknolojiden gerçekten etkilendim.Mecanum denilen tekerlekler ileri ve geri dönüyor ancak, içine entegre 12silindir var. Bunlar, DJI RoboMaster S1’in aslında herhangi bir yöne hareketetmelerini ve çok çevik ve manevra kabiliyetli olmalarını sağlıyor. Düşmanateşinden kaçınmaya çalışırken çok kullanışlı olacak bir özellik. DJIRoboMaster S1, robotu hızlı bir şekilde maksimum 14 km/s hıza kadar çıkaranyüksek torklu fırçasız motorlara sahip olmasıysa insanı heyecanlandırmıyordeğil.

 

DJI RoboMaster S1’i programlamak

Oynamak, yarışmak ve savaşa katılmak dışında, DJI RoboMasterS1’i Python veya Scratch kullanarak da programlayabilirsiniz.

 

DJI RoboMaster S1, akıllı telefonunuz veya tabletinizüzerinden veya ayrı bir uzaktan kumanda ile doğrudan kontrol edilebilir olmasısizin istediğiniz alanlarda neler yapmak istediğinizle sınırlı kalıyor aslında.

 

Teknolojiyi; yeni başlayanlar ve teknoloji meraklıları içinerişilebilir hale getirmek isteyen DJI, kolay kullanım menüsüyle; kullanım veprogramlama menü seçeneklerinde gezinmesi kolay olan özel bir RoboMasteruygulamasıyla birlikte gelmekte. Teknoloji meraklısı (geek) , yapay zeka,mühendislik ve robotik konularında biraz deneyime sahip olan kullanıcılar içingeliştirme olanakları çok geniş bir kapsamda.

 

DJI RoboMaster S1, cihazın etrafındaki dünyayıharitalandırmasına yardımcı olacak 31 sensörle (!) donatılmış. Kabuk zırhındakialtı sensör; savaş sırasında ne zaman vurulduğunu size belirtiyorken, aynızamanda akıllı telefonunuzda veya tabletinizde RoboMaster uygulamasınadoğrudan, stabilize edilmiş, canlı bir video beslemesine sahip birinci şahısgörüşlü (FPV) bir kamera sayesinde gecikme olmadan görüntüyü alabiliyorsunuz.

 

DJI RoboMaster S1 altı akıllı tanıma işlevigerçekleştirebiliyor:

 

Satır Takibi: Eğlenceli ve etkileşimli bir pist oluşturun veS1 için istenen yolu işaretleyin. Line Follow RoboMaster uygulamasıylaçizdiğiniz yolu takip edecek.

 

Vizyon Marker Tanıma: S1, kodlama, dövüş ve eğitim için dahafazla potansiyel sağlayacak olan sayılar, harfler ve özel karakterler dahilolmak üzere en fazla 44 Kod Kartını tanıyabilir.

 

Takip Modu: RoboMaster uygulamasında yerleşik olarak bulunanS1, S1’in görüş alanında seçilen bir kişiyi tanımlayabilir ve izleyebilir.

 

Alkıi Tanıma: S1’deki yerleşik bir alkış tanıma modülü,alkış miktarına bağlı olarak birbirinden benzersiz yanıtlar içinprogramlanabilir.

 

Hareket Tanıma: S1, bazı DJI dronlarına benzer bir dizifiziksel el hareketi tanımak için programlanabilir.

 

S1 Tanıma: S1 diğer S1 birimlerini tanıyabilir ve nasılprogramlandığına bağlı olarak benzersiz hareketler yapabilirler.

 

 

Eğlence ve oyunla öğrenme

Scratch 3.0 veya Phyton kullanarak, DJI RoboMaster S1’inasıl hareket ettiğini veya dört tekerleğin torkunun verimliliğini veoptimizasyonunu belirleyen benzersiz fonksiyonlar gerçekleştirmek üzereprogramlayabilirsiniz.

S1 için kendi özelyeteneklerinizi bile programlayabilirsiniz; savaş sırasında S1’in arkasındanvurulduğunda otomatik olarak geri dönüp ve rakibinize saldırmak gibifonksiyonlar tanımlarmak öğrenmeyi hiç olmadığı kadar eğlenceli hale getirecek.

 

RoboMaster uygulamasında, kullanıcıları programlamadillerinde eğiten “Ustalığa Giden Yol” kursuyla beraber ek olarak,”RoboAcademy” robotik ve kodlamayı tanıtmak için bilgilendirici videoeğitimleri ve programlama kılavuzları sunmakta. DJI bu kursları güncelleyecekve zamanla yenilerini ekleyeceğini de belirtti.

 

DJI RoboMaster S1 aksesuarları

DJI, aksesuarları resmi sürümünden önce yanlışlıklaçevrimiçi hale getirdi. İşte buradalar:

 

Satış fiyatı 499 dolar olarak belirlenen cihaz ilk etaptaABD, Japonya ve Çin’de satılacak.

 

Yorumlar