24 Ağustos 2021

DJI’ın yeni katlanabilir Drone’u 27 Eylül’de tanıtılacak !

24 Ağustos 2021

181

DJI’ın yeni katlanabilir Drone’u 27 Eylül’de tanıtılacak !

Dünyanın en büyük Drone üreticisi DJI, 27 Eylül’de New York’ta gerçekleştireceği lansmanda Mavic isimli katlanabilir tasarıma sahip yenilikçi bir Drone’u tanıtmayı hedefliyor.

 

Drone ve İHA gibi son yıllarda popülerliği oldukça artan teknolojilere getirdiği çözümlerle bilinen DJI bu sefer benzer bir yenilikle adından söz ettireceğe benziyor. Phantom ve Inspire serileriyle önemli satış rakamlarına ulaşan DJI 27 Eylül’de New York’ta gerçekleştireceği lansman kapsamında ilk kez katlanabilir bir Drone’un tanıtımını yapacak. DJI için belki de bir kilometre taşı olacak bu ürün ise tatmin edici teknik özelliklere sahip.

 

Heliguy ve Myfirstdrone sitelerinden sızan basın görselleri ve haberlere göre Drone bildiğimiz multikopter konseptine bağlı kalınarak 4 pervaneye sahip olacak. Pervane ve pervaneleri gövdeye bağlayan kolların katlanabilir olduğu bu tasarım özellikle hacimden dolayı Drone’u taşımakta güçlük çeken kullanıcılar için alternatif bir çözüm olacak. Çünkü kollar ve pervaneler kapatıldıktan sonra DJI Mavic hemen hemen bir çantaya girebilecek kadar küçülüyor.

 

Bildiğimiz DJI Drone’larının aksine ön kısma yerleştirilen kamera sayesinde herhangi bir kaza veya kırım durumunda kameranın zarar görmesi engellenmiş. Görüntüsü ve yenilikçi tasarımı dışında teknik anlamda da oldukça iyi özelliklere sahip olacağına kesin gözüyle bakılan DJI Mavic’in beklenen teknik özellikleri ise şöyle:

 

İki yönlü gimbal üzerinde hareket eden 4K kamera

300 metreye kadar Wi-Fi bağlantısı

3830 mAh batarya

Android işletim sistemi

650 gram ağırlık

 

Yorumlar