24 Ağustos 2021

Türkiye’nin ilk Drone’lu teslimatı başlıyor

24 Ağustos 2021

389

Türkiye’nin ilk Drone’lu teslimatı başlıyor

Amazon, Alibaba, Google ve Dominos’un gibi dünyaca ünlü firmaların başlattığı Drone’lu teslimat sistemi artık ülkemizde de hizmet verecek!

Teknolojilerinin çeşitli sektörlere kazandırdığı geniş kullanım yelpazesi, bir çok yenilikçi hizmeti de beraberinde getirdi. Günümüzde sadece bir hobi ve eğlence aracı olmaktan çıkan Drone’lar artık taşımacılık, güvenlik, profesyonel çekim ve daha bir çok uzmanlık gerektiren ve geçmişte kara araçları/sistemleri tarafından yapılan hizmetleri artık çok daha az maliyetle ve daha az iş gücüyle yapabilir hale geldi.

 

Amazon, Alibaba, Google ve Dominos gibi büyük şirketlerin başlattığı veya prototip aşamasında olan Drone ile teslimat sistemi dünyada git gide yaygınlaştığı gibi ülkemizde de bu konuyla ilgili çeşitli faaliyetler hayata geçirilmiş durumda. Yaklaşık 11 yıldır e-ticaret alanında başarılı bir operasyon yürüten Binbirçeşit, Balıkesir’de şehir içi siparişleri kullanıcılarına ulaştırmak üzere yeni bir Drone dağıtım sistemi üzerinde çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Yaklaşık 6 aydır sürdürülen proje kapsamında 21 farklı kategoride yaklaşık 100.000 ürünün sahiplerine 5 km menzile sahip Drone’lar ile 30 dakika gibi oldukça kısa bir süre içerisinde ulaştırılması hedefleniyor.

 

Yapılan testlerde %98.7’lik bir başarı oranına ulaşıldığını belirten Binbirçeşit yetkilileri, şehir içerisinde daha uzun mesafeler için Drone istasyonlarının kurulacağını da açıkladı. Artık Drone’lu teslimat sisteminin ülkemizde de yaygınlaşacağı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda, her gün trafiğe çıkan ve ürünleri sahipleriyle buluşturan kuryelerinde yavaş yavaş önemini kaybedeceğini ve takip eden yıllarda tamamiyle kalkabileceğini açıkça söyleyebiliriz.

Yorumlar