24 Ağustos 2021

Drone almaya çekinenlerin içini rahatlatacak 5 güzel haber

24 Ağustos 2021

177

Drone almaya çekinenlerin içini rahatlatacak 5 güzel haber

Tıpkı Drone severlerin sayısının günden güne arttığı gibi, Drone almak isteyipte çekinenlerin sayısı da bir o kadar artmakta. Neden çekinmemeniz gerektiği haberimizde !

 

Dronelar ! Son birkaç yıldır hayatımıza renk katan, eğlence/hobi amacından çıkıp aynı zamanda günlük faaliyetlerimizi karşılayacak yönde evrim geçiren uçan dostlarımız ! Her ne kadar günden güne gelişen bu yeni teknolojinin tutkunları artsa da, özel hayatı gerekçe göstererek karşı konuma geçenlerin sayısı da bir o kadar fazla. Buna ek olarak Drone alsam mı sorusunu kendine soran büyük bir kesim de mevcut. Yasalarla insanların özel hayatları güvence altına alınmaya çalışılsa bile, özellikle Drone alma konusunda tereddüt yaşayanların soruları henüz bir cevaba kavuşabilmiş değil. Biz de bu yazımızda Droner adaylarının tereddütlerini giderip, gönüllerine biraz olsun su serpmeye çalışacağız.

 

Öncelikle Droner adaylarının çekindiği noktalardan ve Drone almama noktasında akıllarına takılan sorulardan başlayalım.

 

1 – Yasal sorunlar

 

Öyle tahmin ediyoruz ki, Drone almak isteyip de bir türlü ilk adımı atamayanların önündeki en büyük sorun yasal mevzuat. Bilindiği üzere ülkemizde de Drone kullanımına kısıtlama getirilmiş durumda. Bunun en büyük nedeni özel hayat ihlali ve bir çok grup tarafından Drone’ların kötü amaçlar uğruna kullanılmasından kaynaklı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yürürlüğe koyduğu yeni bir uygulama ile artık Drone’ları kaydettirmek zorunlu hale getirildi. 500 gram ve üstü bir Drone’a sahip olup izinsiz uçuş yapanlara 17 bin TL’ye kadar da para cezası verileceği ifade edildi. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, 500 gramdan hafif bir Drone’unuz varsa veya 500 gramdan ağır olan Drone’nuzu kayıt ettirmiş iseniz yasal olarak herhangi bir sorunla karşılaşmayacağınızı garanti edebiliriz. Zaten bu tip tereddütlere başlangıç seviyesi kullanıcılar düşmekte ve başlangıç seviyesi Drone’ların önemli bir kısmının 500 gramın altında olduğunu belirtelim.

 

2 – Yedek Parça

 

Üst seviye özelliklere sahip Drone’lar kesinlikle ucuz ürünler değil ve hatta çok kalitesiz olmadığı sürece başlangıç seviyesi Drone’ların da ucuz olduğu söylenemez. Bu yüzden Droner adayları herhangi bir kaza durumunda yedek parça tedariği konusunda sıkıntı yaşamaktan özellikle çekiniyorlar, ve pahalı cihazların pahalı yedek parçaya sahip oldukları düşüncesindeler. Fiyat olarak parçaya göre değişiklik gösteren Drone yedek parçalarını Türkiye’den tedarik edebilmek oldukça kolay. DronMarket olarak yedek parça konusunda her zaman en iyi alternatifleri sunuyoruz. Bunun dışında çok benzersiz parçaları ise tüketicilerin Çin vb. ülkeden getirmesi de ayrıca mümkün.

 

3 – Yanlış Seçim

 

Drone’larda kendi içlerinde başlangıç, orta seviye, profesyonel olarak belirli kategorilere ayrılıyor. Ancak o kadar çok Drone var ki. Bırakın yeni başlayacak Droner’ları, profesyonel Droner’lar bile bazen tereddüte düşebiliyor bu konuda. Bu yüzden bütçeye uygun en iyi seçimi yapmadan önce mutlaka profesyonel birinden destek almanızı tavsiye ediyoruz. Bu bağlamda DronMarket Destek ekibinden yardım alabilir ve başlangıç Drone’unuz konusundaki tereddütleri ortadan kaldırabilirsiniz.

 

4 – Eğitim

 

Droner adaylarının çekindikleri noktalardan bir tanesi de yedek parça başlığında belirttiğimiz nedenlere paralel olarak eğitimsizlik veya yanlış uçuş tekniklerinden dolayı Drone’a zarar vermek. Eğer Drone teknolojileri hakkında daha önce hiçbir tecrübeniz yoksa ancak bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız ve sahip olduğunuz ilk Drone’u en verimli şekilde kullanmak istiyorsanız mutlaka eğitim almanızı öneririz. Bu şekilde hem Drone kullanmayı, hem de Drone’unuzu tanıyabilir, yazılım fonksiyonlarını nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Drone’lar kullanımları oldukça kolay olduğu gibi, eğer gelişmiş seviyede cihazlar ise düşürmesi de bir o kadar zordur, ancak gerekli yazılım fonksiyonlarını kullanabilmek için mutlaka en azından bir başlangıç eğitimi şart. Bu bağlamda DronAkademi’den faydalanabilirsiniz.

 

5 – Ülkemizdeki fiyat politikası

 

Hemen hemen tüm Drone’lar ve Drone firmaları yabancı(özellikle Çin) menşeili. Bu yüzden Türkiye’deki ve yurt dışındaki fiyat farkları Droner adaylarının aklını kurcalayan en önemli hususlardan bir tanesi. DJI gibi büyük firmaların internet sitesinde ürünler daha düşük fiyatlardan satışa sunulurken ülkemizdeki bir çok parametre yüzünden bu fiyatlar artmış durumda. Bu yüzden birçok kullanıcı Drone’u yurt dışından sipariş etmeye istekli duruma geliyor. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var, yurt dışından sipariş edeceğiniz Drone maalesef ki gördüğünüz liste fiyatıyla elinize ulaşmıyor. Kargo ve gümrükte uygulanacak en az 2 vergiden sonra Drone’unuza kavuşabiliyorsunuz. Bu yüzden yurt dışından getireceğiniz Drone ile Türkiye’den alacağınız Drone arasında çok küçük bir komisyon farkı kalıyor. Ve Türkiye’deki distribütörlerin en az 2 yıl garanti verdiğini de hatırlatalım.

Yorumlar