18 Aralık 2023

Drone’lar özel güvenlikte ne amaçla kullanılıyor ?

18 Aralık 2023

77

Drone’lar özel güvenlikte ne amaçla kullanılıyor ?

Dronlar Özel Güvenlikte Hangi Amaç İle Kullanılır

Günümüzde özel güvenlik alanında drone’lar hem Güvenlik Güçleri hem de özel güvenlik sektöründeki herkes için inanılmaz bir yardımı temsil ediyor.

Bu İHA‘ların suç faaliyetlerini tespit etmede oldukça pratik olduğu ve ayrıca kesin deliller sunarak davaların çözülmesine yardımcı olduğu kanıtlanıyor. Sonuç olarak sektörde uzmanlaşan şirketlerin sayısı giderek artıyor. Özel güvenlik drone’larının kullanımı, bir yandan açık havadaki geniş alanların gözetlenmesi, diğer yandan belirli alanların kontrolünün ve korunmasının sağlanması açısından birçok avantajı da beraberinde getiriyor.

En büyük fayda, bu tip İHA’nın geleneksel video gözetim kameralarından çok daha geniş bir görüş alanına sahip olması ve operatör tarafından önceden belirlenen hedefe etkili bir şekilde ulaşmak için daha hızlı hareket edebilmesidir.

Drone’lar güvenlikte ne kadar önemli ?

Drone’lar kamu ve özel güvenlik ekiplerinin vazgeçilmez bir aracı haline geldi. Güvenlikteki drone’lar, çok çeşitli eylem alanlarını önemli ölçüde optimize etti. İHA‘lar hızlı hareket ederek ulaşılması zor alanlara ulaşabiliyor, engebeli veya engebeli arazilerde uçabiliyor ve her türlü engelin üstesinden gelebiliyor. Bu tür bir kaynak, ileri teknolojisi sayesinde kaliteli görüntüler sağlar ve bir uçağın görünümünden her türlü veriyi yakalar.

Güvenlikte drone’lar ne işe yarar?

Yukarıda da belirtildiği gibi, ileri teknolojileri ve büyük gelişmeleri sayesinde, güvenlik alanında drone’lar sonsuz olanaklara sahiptir ve çok çeşitli durumlarda uygulanabilmektedir. Envanter konusunda yardım. Yer değiştirmesi, diğer birçok görevin yanı sıra, erişilmesi zor alanlara erişmenize veya depolama ve lojistik depolarında daha titiz malzeme kontrolü gerçekleştirmenize olanak tanır. Geniş alanların ve/veya erişimin zor olduğu alanların kontrolü. Drone’lar, havadan görüntü kullanarak, yer değiştirme sorunu yaşamadan çok geniş alanların izlenmesine olanak sağlıyor. Bu nedenle, diğer örneklerin yanı sıra mülklerin, endüstriyel parkların, golf sahalarının veya marinaların gözetimi için çok kullanışlı ve çok yönlü bir çözümdürler.

Kırsal çiftliklerde gözetim. Tarım sektörü, ekili alanlara giren kemirgenler gibi insan gözüne yönelik en algılanamaz tehditleri bile tespit eden bu teknolojiden en çok yararlananlardan biridir. Altyapı incelemesi ve endüstriyel binalarda hasar. Güvenlik alanında drone’lar, fırtınaların yanı sıra diğer doğal afetler kapsamında da etkili çalışmalar yapılmasına olanak sağlıyor. Bütün bunlar filme alınarak gece ve gündüz rotalarının programlanmasıyla gerçekleştirilir.

Drone’lar aynı zamanda denetim ve kontrolleri desteklemek için de kullanılıyor. Drone’lar aynı zamanda çevre, atık kontrolü ve yangın önleme alanlarındaki denetimleri ve iç kontrolleri desteklemek için de kullanılıyor.

Dronlar Özel Güvenlikte Hangi Amaç İle Kullanılır

Özel güvenlik için en iyi dronelar

DJI Mavic 3 Enterprise Serisi, küçük ticari drone’lar için endüstri standardını yeniden tanımlıyor. Mavic 3 Enterprise’ın termal kameralı bu versiyonu, yangınla mücadele, arama kurtarma, inceleme ve gece operasyonları için oldukça kullanışlıdır. 45 dakikalık uçuş süreleri, tek bir uçuşta 2 kilometre kareye kadar araştırma yapmak için her görevde daha fazla yer taramanıza olanak tanır.

Dronlar Özel Güvenlikte Hangi Amaç İle Kullanılır

 

DJI Matrice 30T drone taşınabilir ve hava koşullarına dayanıklıdır. Daha fazla pilotaj verimliliği ve uçuş güvenliği için çok sayıda yüksek performanslı sensörü ve DJI RC PLUS kurumsal uzaktan kumandayı ve yeni güncellenen DJI Pilot 2 uçuş uygulamasını entegre eder. Drone’un altı yanında da bulunan çift görüş ve tof sensörleri sizi ve görevinizi güvende tutar. Bu drone ihtiyacınız olan hava verilerini yakalayabilir.

Dronlar Özel Güvenlikte Hangi Amaç İle Kullanılır

Diğer seçenekler Zenmue H20 T sensörlü DJI Matrice 300 RTK veya Zenmuse H20 N sensörlüdür. DJI Matrice 300 RTK, diğerlerinin yanı sıra 55 dakikaya kadar uçuş süresi, gelişmiş yapay zeka ve drone durum yönetim sistemi sunuyor. M300 RTK, akıllı özelliklerin, yüksek performansın ve güvenilirliğin önde gelen birleşimi sayesinde kurumsal bir drone’dan bekleyebileceğiniz şeyleri yeniden tanımlıyor.

Sonuç olarak özel güvenlik alanında drone’ların herkesin refahına katkı sağladığını söyleyebiliriz.

 

Ayrıca Bakınız: DJI Endüstriyel Dronlar

 

Ayrıca Bakınız: DJI Mavic 3 Enterprise İle Çatı Denetimi Ve İş Akışı

Yorumlar