24 Ağustos 2021

Drone’u ağ ile yakalayan silah: SkyWall100

24 Ağustos 2021

154

Drone’u ağ ile yakalayan silah: SkyWall100

SkyWall100, Drone’ları zarar vermeden etkisiz hale getirebiliyor!

 

Uçan dostlarımız eğlenceli oldukları kadar bazen gizlilik konusunda da ciddi sorunlara neden olabiliyorlar.

 

Bu sorunu ortadan kaldırmak için tasarlanan SkyWall100, fırlattığı ağ sayesinde Drone’un herhangi bir fiziksel zarar görmeden yere inmesini sağlıyor.

 

Drone ve İnsansız hava araçları günümüz teknolojisinin sunduğu en eğlenceli araçların başında geliyor. Özellikle son birkaç yıldır ülkemizde de yaygınlaşan Drone’lar, eğlenceli oldukları kadar ciddi gizlilik sorunlarına da sebep olabiliyorlar. Taşıdıkları yüksek çözünürlüklü kameralar harika görüntü elde etmemize yararken bazen de istenmeyen sonuçları da beraberinde getirebiliyor.

 

Bunu engellemek adına İngiliz merkezli bir firma tarafından tasarlanan SkyWall100 isimli akıllı silah, havadaki tehlike teşkil eden tüm Drone ve benzeri multikopterleri, cihaza zarar vermeyecek şekilde yere indirebiliyor. Çalışma mantığı ise oldukça basit. Tetiğe basıldığında fırlatılan ağ Drone’un pervaneleri işlevsiz hale getiriyor ve ağ üzerindeki ufak bir paraşüt sayesinde hasarsız bir iniş gerçekleşiyor.

 

Oldukça başarılı performans sergileyen SkyWall100’ün ise tek bir dezavantajı var. 100 metre menzile sahip SkyWall100’ü etkili bir şekilde kullanabilmek için Drone’a oldukça yakın olmak gerekiyor.

 

Yorumlar