24 Ağustos 2021

Emlid Navio 2 Uçuş Kontrol Kartı

24 Ağustos 2021

231

Emlid Navio 2 Uçuş Kontrol Kartı

Navio2’deki yeni özellikler:

 

Çift IMU.

 

Uçuş deneyimini geliştirmek ve fazlalık sağlamak için ikinci IMU çipini eklendi.

 

Gelişmiş güç devresi.

 

Navio + üzerinde üçlü ideal diyot veya ing şeması zaten mevcut olan Navio2,hem kartı hem de Raspberry Pi’nizi korumak için güç modülü bağlantı noktasında aşırı gerilim ve aşırı akım koruma devresi içerir.

 

Geliştirilmiş MS5611 performansı.

 

MS5611’in bağlı olduğu veri yolundaki diğer yongalardan yapılan işlemler, dönüştürme sırasında gürültü üretebilir. Bunun üstesinden gelmek için I2C veri yolundaki tek sensör MS5611’i bıraktık.

 

PCA9685 PWM üreteci mikro denetleyici ile değiştirildi.

 

Önceki Navio versiyonunda, PWM üretimi PCA9685 yongası tarafından işlendi. Bu çipin ana sınırlaması, ayrı kanallar için frekansları kontrol edememesidir. Bu, farklı frekanslarda çalışan motorlarda ve servolarda sorunlara yol açar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için çıkış kanalları için frekansların gruplara göre ayarlanmasına izin veren bir mikro denetleyici kullandık.

 

PPM SBUS kod çözme DMA yerine mikro denetleyici tarafından yapılır.

 

Navio + ‘da sistem kaynaklarında oldukça ağır olan PPM sinyalini örneklemek için DMA kullandık.Navio2’de mikro denetleyici, görevleriniz için Raspberry Pi 2’nin işlemci çekirdeğini bırakarak PPM SBUS örneklemesini işler.

 

AUX SPI.

 

Navio2, Raspberry Pi’de AUX SPI denetleyicisini kullanan ilkHAT’tır. İki SPI denetleyicisi kullanmak, sensörleri daha verimli bir şekilde dağıtmamızı sağlar. Diğer Raspberry Pi tabanlı çözümlerin iki katı bant genişliğine sahip olarak, daha fazla veriyi daha yüksek hızda taşımayı başarıyoruz.

 

ADC bağlantı noktası.

 

Navio + ‘da ek ADC kanalları kullanmak, ADC kanallarının yalnızca kartın altındaki pedlerde mevcut olması nedeniyle kullanıcı dostudeğildi.Navio2’de bu kanallara bir DF13 portundan kolayca erişilebilir.

 

Daha iyi Linux entegrasyonu.

 

PWM, ADC, SBUS ve PPM, Linux sistemlerine entegre edilmiştir ve herhangi bir programlama dilinden kolay erişim sağlar. Gelecekte daha da derin entegrasyon geliyor.

 

Diğer küçük değişiklikler

 

Dik açılı servo başlığı

 

Daha iyi LED görünürlüğü için kart merkezinde RGB LED konumu

 

Kolay 3DR Radyo bağlantısına izin vermek için UART portundaki pimleri yukarı çekin

 

Manyetik paraziti önlemek için paketteki naylon vidalar

 

Kamera kablo kesiti

 

PWM kanalları ESD kıskaçları ile korunur.

 

 

Yorumlar