24 Ağustos 2021

Evde yokken evinizi gözetleyen Drone: Cardinal Drone

24 Ağustos 2021

175

Evde yokken evinizi gözetleyen Drone: Cardinal Drone

Evinizin güvenliğini sağlamak için kamera ve kablolardan sıkıldıysanız Cardinal Robotics tarafından geliştirilen Cardinal Drone imdadınıza yetişiyor. Detaylar haberimizde.

 

Gelişmiş kamera ve sensörlerle donatılan Drone ve İHA’lar uzun yıllardan beri gerek askeri alanlarda gerekse de sivil alanlarda aktif bir şekilde kullanılmakta ve bu bağlamda kilit bir rol üstlenmekteler. Her geçen gün ilerleyen ve farklı fonksiyonel özellikleri beraberinde getiren Drone teknolojileri güvenlik alanında yine yenilikçi bir çözüm üretmiş durumda. Siz yokken evinizin veya iş yerinizin güvenliğini önemsiyorsanız ancak kablo kalabalığından ve sabit kameralardan bıktıysanız Cardinal Robotics tarafından üretilen Cardinal Drone bu noktada size çok büyük bir avantaj sağlayacağa benziyor.

 

14 megapiksel gibi oldukça iyi bir kameraya sahip olan Cardinal Drone, 1080p’lik video çekimi ve 3 eksenli stabilizasyonu sayesinde titreşimsiz, pürüzsüz ve fazlasıyla kaliteli kayıtlar gerçekleştirebiliyor. Buna ek olarak gövdesinde barındırdığı LED aydınlatma kızılötesi teknolojisi ise Drone’a gece şartlarında veya ışıksız ortamlarda da çekim yapmasına olanak sağlıyor. Yaklaşık 20 dakikalık bir uçuş süresine sahip olan Cardinal Drone ev içerisindeki tek turunu 2 dakikada tamamlayıp görüntüleri doğrudan size gönderebiliyor, bu da gün içerisinde evinizi hemen hemen 10 defa kontrol edebileceğiniz anlamına geliyor.

 

Ve gelelim bu Drone’u almak isteyenleri en çok düşündürtecek noktaya. 4.000 dolarlık bir ön sipariş fiyatına sahip olan Cardinal Drone görünüşe göre çoğu tüketiciye “değer mi?” sorusunu sorduracak. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz özelliklerin yanı sıra güvenliği sağlayacak bir Drone’dan beklenen engel algılama ve havadaki objelere çarpmayı engelleme gibi özelliklere sahip olup olmadığı şu an için bilinmiyor. Ayrıca bir el boyutunda olan Cardinal Drone’dan çok üstün özelliklere sahip olmasını beklemekte tüketicileri hayal kırıklığına uğratabilir. Henüz tanıtım videosunun olmadığını göz önünde bulundurursak bu Drone’la ilgili gün yüzüne çıkacak daha çok bilgi olduğunu açıkça ifade edebiliriz.

Yorumlar