24 Ağustos 2021

DJI Phantom 4 Pro ve Mavic Pro karşı karşıya!

24 Ağustos 2021

209

DJI Phantom 4 Pro ve Mavic Pro karşı karşıya!

Drone’ların kralı olarak nitelendirebileceğimiz DJI Phantom 4 Pro, Phantom 4 serisi ile Phantom 3’ten sonra büyük bir çıkış yakalayan DJI’ın en profesyonel Drone’larından bir tanesi. Phantom 4 serisinin en gelişmiş versiyonu olarak, daha önce tanıtılan birçok profesyonel Drone’un harmanı olarak nitelendirebileceğimiz Phantom 4 Pro fiyatıyla oldukça dudak uçuklatıyor. Buna karşın aynı şekilde profesyonel özellikler, katlanabilir gövde yapısı ve mükemmel tasarımı ile profesyonel çekim yapan Drone pilotlarının aradığı tüm özellikleri küçük bir gövde’de birleştiren DJI Mavic Pro ise fiyat noktasında Phantom 4 Pro’nun birkaç adım daha ilerisinde.

 

Aslında farklı Drone’lar olmalarına rağmen, teknik özelliklerine bakıldığında oldukça benzerler. Phantom 3’ün tahtını ele geçiren Mavic Pro’daki teknik gelişmeler, kendisinden sonra tanıtılan Phantom 4 Pro’da da karşımıza çıkıyor. Peki Drone pazarının şu an için en gelişmiş Drone’ları olarak kabul edilen bu Drone’lardan hangisi daha profesyonel?

 

Öncelikle işe hangi Drone’un sizin için ideal olduğuyla başlayalım. Yazımız boyunca DJI Phantom 4 Pro ve DJI Mavic Pro hakkında bilmeniz gereken en önemli özellikleri ve farkları sizinle paylaşacağız.

 

Engel Algılama Sensörleri

 

DJI Phantom 4 Pro’nun engelden kaçınma sistemi Phantom 4 ve Mavic Pro’la kıyaslandığında tamamen farklıdır. Phantom 4 Pro’nun arka tarafında kamera ve yan kısımlarında 360 derece engel algılamayı sağlayacak sensörler mevcuttur. Tüm bu yeni sensörler sayesinde; ileriye, geriye ve yan taraflara doğru uçuş esnasında manevra gerçekleştirdiğinizde kaza veya kırımlara sebebiyet verecek objelerden kaçınma sağlanacaktır. Ayrıca bu engel algılama sistemi sayesinde Phantom 4 Pro’nun diğer iki Drone’a kıyasla 10 MPH daha hızlı uçtuğunu da hatırlatalım.

 

Uçuş Yolu Özelliği

 

Güvenlik avantajlarına ek olarak DJI Phantom 4 Pro, Draw olarak adlandırılan yeni bir akıllı uçuş moduna sahip. Bu modda, basit bir şekilde ekrana uçuş yolunu çizebilirsiniz. Bu modu kullanarak Drone otomatik olarak sizin çizdiğiniz yolda ilerlerken siz de rahat bir şekilde Drone’u kontrol etme derdi olmadan kamera açısını değiştirebilir ve daha kolay bir şekilde fotoğraf çekebilirsiniz. Öte yandan DJI Mavic Pro ise maalesef bu özellikten mahrumdur.

 

Daha Yüksek Hız – Daha Uzun Süre Havada Kalma

 

DJI Phantom 4 Pro 45 mil yani yaklaşık 73 km’lik hızı ve 30 dakika havada kalma süresi ile 27 dakika boyunca havada kalabilen ve maksimum 65 km hıza ulaşabilen DJI Mavic Pro karşısında liderliği eline alıyor. Ayrıca açıklanan resmi rakamlara göre, Mavic Pro’nun 5.000 metrelik irtifası karşısında 6.000 metre ile DJI Phantom 4 Pro daha geniş bir alanda operasyon kabiliyeti sunabiliyor.

 

Gelişmiş Kamera

 

Gesture mod olarak adlandırılan kontrol modu ile aslında her iki Drone’da uzaktan kumandaya ihtiyaç duymadan selfie çekmenize imkan sağlıyor. Ancak kamera noktasında asıl belirgin fark ise DJI Phantom 4 Pro’nun 20 megapiksellik kamerasıyla karşımıza çıkıyor. 20 megapiksel karşısında ise DJI Mavic Pro’nun kamerası ise yalnızca 12 megapiksel’e sahip.
Yalnızca diyoruz ancak 12 megapiksellik bir kamera’da profesyonel çekimler için fazlasıyla ideal. Buna ek olarak her iki Drone’da 4K çekim yapabiliyor.

 

Bu saydığımız özellik ve farkların haricinde göze çarpan diğer farklar arasında yapı ve ağırlıkta gelmekte. Katlanabilen yapıya sahip olan DJI Mavic Pro kesinlikle çok daha fonksiyonel ve yalnızca 734 gram ağırlığında. Sabit gövde modelinin tercih edildiği DJI Phantom 4 Pro ise daha az portatif ve neredeyse Mavic Pro’nun iki katı yani 1.388 gram. Ayrıca Mavic Pro’nun kutusunda bulunan uzaktan kumanda akıllı telefon ile anlık görüntü aktarımı yaparken, Phantom 4 Pro’nun kutusunda gelen akıllı kumanda ise üzerinde dahili bir dokunmatik ekrana sahip. Bu farklar göz önünde bulundurulduğunda kesinlikle DJI Phantom 4 Pro’nun profesyonellik noktasında DJI Mavic Pro’nun birkaç adım önünde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Mavic Pro’nun kolay taşınabilirliği, altta kalmayan kamera ve yazılımsal özellikleri ve nispeten daha düşük fiyatı ile profesyonel kullanımlarda tercih edilebilecek Drone’lardan bir tanesi olduğunun altını çizmekte de fayda var.

Yorumlar