24 Ağustos 2021

İlk çift ekranlı kumandaya sahip Drone tanıtıldı!

24 Ağustos 2021

177

İlk çift ekranlı kumandaya sahip Drone tanıtıldı!

CES 2017’de Hong Kong’lu XDynamics tarafından tanıtılan Evolve, dünyanın ilk çift ekranlı kumandasına sahip Drone’u olma özelliğine sahip!

 

Tüm teknoloji firmalarının yeni ürünleriyle gövde gösterisi yaptığı CES 2017’de Drone’lar adına da mükemmel gelişmeler tanıtıldı. Büyük ve küçük ölçekli Drone firmalarının ürünlerini kullanıcılarla buluşturduğu fuarda kuşkusuz en çok ilgi çeken Dronelardan bir tanesi Hong Kong merkezli XDynamics firması tarafından tanıtılan Evolve oldu. Dünyanın ilk çift ekranlı kumandasına sahip olan XDynamics Evolve teknik özellikleri ve karbon fiber gövdesiyle de tüm Drone kullanıcılarını büyüleyecek bir görünüme sahip.

 

Dünyanın ilk çift ekranlı kumandası

 

Son dönemlerde Drone endüstrisinde oldukça popüler olan katlanılabilirlik özelliğini barından kumanda, akıllı telefon ve tabletlere nazaran iki kat daha parlak çift ekrana sahip. Güneş ışığında bile oldukça iyi bir performans sunan bu ekranlardan biri 7 diğeri ise 5 inç büyüklüğünde. Kapladığı alanı küçültmek için katlanabilir yapıya sahip olan büyük ekranın alt kısmı ise sezgisel bir deneyimi de beraberinde getiren minimal düğme ve stiklerle bezenmiş.

 

Sony CMOS’lu 4K Kamera

 

Sadece kumanda noktasında değil aynı zamanda teknik anlamda da rakiplerinin gerisinde kalmayan XDynamics Evolve Sony’nin CMOS sensörleri ile donatılmış 4K video çekimi yapabilen 12.4 mp’lik bir kameraya sahip. Kullanıcı ihtiyacına göre çekim modları olan Evolve’da, pürüzsüz ve yüksek kalite çekimler için 24 fps’de 4K çekim yapılabiliyor. Buna ek olarak 2.7K’da 60 fps, 1080p’de 120fps ve son olarak da 720p’de 240 fps kaliteye ulaşılıyor. Çekim esnasında meydana gelecek muhtemel bozulmalara karşı oldukça stabil bir 3 eksenli gimbal’e sahip olan Drone, ayrıca RAW formatta da çekim yapma kapasitesine sahip.

 

Gelişmiş Pilot Sistemi

 

Hepsi bir arada yazılım ve donanım paketine sahip olan Drone, aynı zamanda gelmiş bir pilot sistemine de sahip. Amatör ve Profesyonel kullanıcılar için gerekli olan tüm fonksiyonları tek bir arayüzde bir araya getiren çeşitli faydalı araçlarla da entegreli olarak çalışabiliyor. Bunların başında Albüm Yöneticisi – Uyarı Merkezi – Uçuş Modları – Yol Planlayıcısı – Harita Önyükleyicisi ve Sosyal Medya Konnektör’ü geliyor.

 

2017’nin başlarında piyasaya sunulacağı açıklanan Drone’un şu an için fiyat bilgisi henüz açıklanmış değil. Umarız ki piyasaya sunulur sunulmaz Türk semalarında da bu mükemmel Drone’u görebiliriz.

Yorumlar