24 Ağustos 2021

DJI, Hasselblad’ı satın alıyor!

24 Ağustos 2021

199

DJI, Hasselblad’ı satın alıyor!

Ürettiği kamera ve lenslerle adından sıkça söz ettiren İsviçreli Hasselblad çok yakında DJI bünyesine dahil oluyor!

 

Drone ve İnsansız hava aracı sektörünün kuşkusuz lider firması DJI, gelecekte üreteceği Drone’lara daha iyi görüntüleme sistemleri entegre etmek ve sunduğu servis kapasitesini arttırabilmek adına ürettiği kamera sistemleri ile bilinen İsviçreli Hasselblad firmasını satın almayı planlıyor. Bugüne kadar piyasaya sunduğu ve ciddi satış rakamlarına eriştiği Drone’larda da Hasselblad’ı tercih eden DJI, son dönemlerde finansal sorunlarla boğuşan Hasselblad’ı satın alarak bu ilişkiyi bir adım öteye götürmeyi hedefliyor.

 

Aslında bu satın almanın habercisi diyebileceğimiz ilk adım geçtiğimiz yıllarda DJI’ın Hasselblad’a ait küçük bir hisse’yi almasıyla başlamıştı. Öte yandan mali durumu git gide kötüye giden ve avrupalı firmalarla yapmış olduğu ortaklıklarda da beklediğini bulamayan Hasselblad için tek çözüm DJI bünyesi altına girmek olmuş gibi görünüyor.

 

Peki kimdir Hasselblad?

 

Öyle tahmin ediyoruz ki fotoğrafçılığa karşı herhangi bir ilgisi olmayan insanlar bile Canon, Nikon, Kodak gibi markaları bilirler. Ancak sadece üst seviye segment’e hitap eden kamera sistemleri üreten Hasselblad ve profesyonel fotoğrafçıların vazgeçilmez markası olan Hasselblad 1941 yılında İsviçre’de faaliyetlerine başlamış ve sonrasında NASA gibi dünyanın en büyük uzaya araştırmaları kurumuna bile görüntüleme sistemleri sağlamış büyük bir marka. Hatta Ay’ın Apollo görevi esnasında çekilen ve bir ikonik haline gelen ilk fotoğrafı da Hasselblad tarafından geliştirilen bir kamera tarafından çekilmiş.

 

Bu satın alma göz önünde bulundurulduğunda, DJI’ın kesinlikle gelecekte fotoğrafçılık alanında büyük işler yapacağını ve Drone dışında da servisler sunacağını bize fısıldıyor. Bekleyelim ve görelim.

 

Hasselblad’ı yakından tanımak için:

 

Yorumlar