24 Ağustos 2021

Intel’in ilk ticari Drone’u Falcon 8+ çok yakında göklerde

24 Ağustos 2021

184

Intel’in ilk ticari Drone’u Falcon 8+ çok yakında göklerde

Ürettiği işlemciler ile tanınan Intel farklı alanlardaki önemli yatırımlarına devam ediyor. Falcon 8+ adını verdiği Drone 8 pervanesi ile kullanıcıların ilgisini çekiyor.

 

Şüphesiz ki hemen hemen her teknoloji sever Intel markasını ve kalitesini bilir. Çipset alanında dünya lideri olan Intel’in Drone’larla ilgili çalışmalarını geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Onca sızıntı ve görsele karşın artık Intel’in yeni Drone’u kullanıcıların beğenisine sunulmaya çok yakın. Intel bu Drone ile çipset endüstrisinde gösterdiği başarıyı Drone ve havacılık alanınına da taşımak istiyor. Falcon 8+ olarak isimlendirilen bu Drone ile Intel yeni bir çığır açabilecek mi?

 

Firmanın ilk ticari Drone’u olarak lanse edilen Intel Falcon 8+ AscTec tarafından geliştirilen Falcon 8’i temel alıyor. Bilindiği üzere Drone konusunda uzman olan Almanya merkezli AscTec 2016 başlarında Intel tarafından satın alınmış ve Intel’inde Drone endüstrisine gireceği kesinlik kazanmıştı. Orjinal ürüne eklenen yeni tasarımsal, donanımsal ve yazılımsal özelliklerle beraber Intel, Falcon 8+ ile oldukça gelişmiş bir Drone’u ortaya çıkarttı. 8 pervanenin getirmiş olduğu bir güce sahip olan Falcon 8+ ağırlık – taşınan yük oranı açısından oldukça tatmin edici bir performansı da kullanıcıya sunuyor.

 

Saatte 50 km hıza çıkabilen Falcon 8+ donanımsal artılarının dışında yazılımsal olarakta oldukça gelişmiş. Üzerinde barındırdığı sensörler sayesinde kendi rotasını çizebilen Drone, hassas kamerası ile detaylı çekimler yapabildiği gibi bu bilgileri analiz edip kontrol merkezine de ulaştırabiliyor. Bu bağlamda düşündüğümüzde haritalama ve keşif amaçlı kullanımlara getirdiği çözümle Intel Falcon 8+, pazarın en büyük pay sahibi DJI oldukça terleteceğe benziyor.

 

Aşina olduğumuz Drone’ların aksine hem V tipi kasaya hem de 8 pervaneye sahip olan Falcon 8+’ın ne kadarlık bir fiyata sahip olacağı şu an belirsizken, birkaç hafta içerisinde resmi bir etkinlikle Drone’un tanıtılacağı elde edilen bilgiler arasında.

 

Yorumlar