24 Ağustos 2021

14 yaşındaki Mihir kendi kendini koruyan Drone geliştirildi

24 Ağustos 2021

213

14 yaşındaki Mihir kendi kendini koruyan Drone geliştirildi

14 yaşındaki Mihir Garimella tarafından geliştirilen ve kendi kendini koruyabilen Drone Gooogle’ın bilim fuarında bilgisayar bilimi alanında ödül kazandı.

 

Google tarafından düzenlenen bilim fuarında “Bilgisayar Bilimi” alanında birincilik ödülüne laik görülen ve 14 yaşındaki Mihir Garimella tarafından Drone tüm kullanıcıların oldukça beğenisini aldı. Bilindiği gibi fotoğrafçılıktan tarıma, güvenlikten profesyonel film çekimlerine kadar bir çok alanda kullanılan Drone’lar sinyal kesilmesi durumunda düşebiliyor ya da engellerle karşılaşınca kolayca kazaya kurban gidip parçalanabiliyorlar. Bu sorunu çözmek için harıl harıl çalışan 14 yaşındaki Mihir Garimella meyve sineğinden esinlenerek kendini çarpmalara karşı koruyan yeni bir Drone geliştirdi.

 

Çalışma prensibi olarak bir Yarasayı baz alan Drone karşısındaki nesnelere tıpkı bir yarasa gibi ses frekansları gönderiyor. Gönderilen frekans geri gelmezse bu düz uçabileceği anlamına gelirken, geri gelme durumunda ise manevra özelliği devreye giriyor. Kısaca Drone’un çalışma prensibi ses frekansının yansımasına göre değişkenlik gösteriyor ve bu şekilde Drone yönünü tayin ediyor. Buna ek olarak Drone üzerindeki 2 kamera Drone’a yaklaşan objeleri algılayarak ani manevralar ile Drone’un kendisini korumasını sağlıyor.

 

Aşağıdaki videoda küçük mucidin bu çalışmasını izleyebilirsiniz.
Umarız bu yenilikçi fikri DJI, Parrot gibi firmalarda kendi ürünleri üzerinde kullanırlar.

 

Yorumlar