27 Nisan 2023

Lazer Telemetri Dronlarının Faydaları ve Uygulamaları

27 Nisan 2023

177

Lazer Telemetri Dronlarının Faydaları ve Uygulamaları

Lazer Telemetre Dronları: Faydaları ve Uygulamaları

Bir lazer telemetre, operatörlerin belirli bir yeri veya nesneyi hedeflemesine ve mesafesini ölçmesine ve kesin GPS koordinatları almasına olanak tanır. DJI dronlarında PinPoint işlevinin kilidini açmak için lazer telemetreyi kullanın, ilgilenilen bir nesneyi işaretleyin ve gerektiğinde bilgilere geri dönün; Bu veriler, kamu güvenliği, arama ve kurtarma ve teftiş dahil olmak üzere bir dizi uygulamaya fayda sağlar. Drone kameralarından bahsettiğimizde genellikle yükün termal, görsel veya yakınlaştırma özelliklerine odaklanırız. Ancak değerli gerçek zamanlı içgörüler sağlayabilen başka bir veri yakalama aracı daha var: Lazer telemetre.

DJI‘nin önde gelen kurumsal dronlarında  H20 , H20T ve H20N ile M300 RTK ve harekete geçirildiğinde , lazer telemetre operatörlerin belirli bir konumu veya nesneyi hedeflemesini ve hassas GPS koordinatlarını şu şekilde elde etmesini sağlar: İHA’ya olan mesafe ve irtifa farkının yanı sıra bu bilgiler, aşağıdaki videonun gösterdiği gibi, Nokta Tespiti olarak kaydedilebilir ve hemen kullanılabilir veya daha sonra tekrar ziyaret edilebilir.

Lazer telemetre, kamu güvenliğinden arama ve kurtarmaya ve teftişe kadar bir dizi uygulamada fayda sağlar . Örneğin, arama ve kurtarma ekipleri bunu, yer ekiplerinin yerini bulmalarına yardımcı olmak için kayıp bir kişi hakkında kesin konum bilgisi sağlamak için kullanabilirken, PinPint’ler bir yangınla mücadele senaryosunda yangının sınırlarını işaretlemek, ekip üyelerine ilgi çekici noktaları iletmek ve risk altındaki yapıları vurgulamak için de kullanılır. Bu nedenle, lazer telemetre – ve ardından gelen PinPoint işlevi – hava ve yer ekipleri arasındaki işbirliğini geliştirmeye yardımcı olur ve durumsal farkındalığı geliştirir.

Lazer Telemetre Nedir?

Lazer telemetre, bir hedefe olan mesafeyi ölçmek için lazer ışını kullanan bir cihazdır. Bir hedefe doğru bir lazer ışını yayarak ve ardından ışının cihaza geri dönmesi için geçen süreyi ölçerek çalışır. Telemetre daha sonra lazer ışınının ileri geri hareket etmesi için geçen süreye bağlı olarak hedefe olan mesafeyi hesaplar. Telemetre, hedefe olan mesafeyi dijital bir ekranda gösterir – örneğin bir dronun uzaktan kumandası. Görsel ipuçlarına dayalı olarak mesafeleri tahmin etmekten çok daha doğru bir yöntemdir. Ve daha uzun menzilli lazer telemetreler, özellikle bir dron ile eşleştirildiğinde daha hassas ölçümler sağlayabilir. Kayıt için, H20 serisi faydalı yükler ve M30 Serisi üzerindeki lazer telemetre 1.200 metreye kadar hassastır!

Lazer Telemetreli Dronların Faydaları ve uygulamaları

Kare şeklindeki sensör, yukarıdaki faydalı yükler üzerindeki lazer telemetredir. H20 Serisi faydalı yüklere veya M30 sahip bir DJI Matrice 300 RTK ile uçan pilotlar, PinPoints oluşturmak için lazer telemetreyi kullanabilir.
Bu işlevsellik, operatörlerin bir nesneyi veya konumu tek tıklamayla işaretlemesine ve koordinatlarına ve mesafesine erişmesine olanak tanır. Bu, ekiplerle hemen paylaşılabilir veya bilgi gerektiğinde yeniden ziyaret edilebilir.

PinPoint işlevi, ekiplerin takip etmeye değer her şeyi takip etmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Paylaşılan bir operasyonel harita üzerine bir işaretleyici yerleştirir ve onu GPS koordinatlarıyla etiketler.
Dinamik işlemlerde, belirli anahtar öğeler statik kalabilir. PinPoint’ler, ekiplerin hava istihbaratını paylaşmasına ve hiçbir şeyin geride kalmamasını veya gözden kaçmamasını sağlar. Örneğin, bir Tehlikeli Madde senaryosunda ekipler, bir nesnenin/ilgi alanının Nokta Tespitini yapabilir, sahnenin geri kalanını incelemeye devam edebilir ve daha sonra daha fazla analiz yapmak için önceden seçilen Nokta Tespitine geri dönebilir.

Lazer telemetreler, ölçme ve inceleme amaçları için yararlı olabilir. Bir lazer telemetre, müfettişlerin potansiyel sorunları belirlemesine, yapının durumunu değerlendirmesine ve zaman içindeki değişiklikleri izlemesine yardımcı olabilecek doğru mesafe ölçümleri sağlayabilir.

 

Ayrıca Bakınız: DJI Matrice 30T Termal Kameralı Drone

 

Ayrıca Bakınız: Gece Görüş Kameraları Nasıl Çalışır ? 

 

 

Yorumlar