24 Ağustos 2021

Parrot Disco CES tanıtıldı !

24 Ağustos 2021

214

Parrot Disco CES tanıtıldı !

Parrot Disco

 

Geçtiğimiz haftalarda Bebop 2 modelini tanıtan Parrot, sabit kanata sahip ve saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen yeni Drone modelini tanıttı. İşte karşınızda alışık olduğumuz drone modellerinden oldukça farklı olan Parrot Disco !

 

Las Vegas’ta düzenlenen CES 2016’da tanıtılan Parrot Disco, alıştığımız drone modellerinden oldukça farklı tasarımlar hatlara sahip. Dizayn olarak sabit kanat yapısına sahip olan Parrot Disco, saatte 80 km’ye ulaşabiliyor. Aşina olduğumuz Droneların aksine Parrot disco sadece bir adet pervane ve sabit kanatlara sahip. Buna ek olarak ön tarafında yer alan kamera ile video çekimi de yapabiliyor.

 

Full HD kalitede videolar çekebilen Parrot Disco, dijital görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde kusursuz bir video deneyimi yaşatıyor. Parrot mobil uygulamaları ile kullanılabilen Parrot Disco, 45 dakikalık uçuş süresine ve yaklaşık 2 km’lik bir menzile sahip.

 

Parrot’un iddasına göre Disco’yu uçurmak herhangi bir oyundaki bir uçan aracı uçurmak kadar kolay. Çünkü uçuş esnasında sinyal kopsa veya ölümcül bir hata yapsanız bile, cihaza önceden yüklenen Otomatik Pilot Sistemi sayesinde Drone güvenli bir iniş yapabiliyor. Çıkartılabilen kanatlara sahip Parrot Disco, diğer dronelara kıyasla oldukça hafif yapısıyla(680 gram) da dikkat çekiyor. Ancak Disco’nun ne zaman ve ne kadara piyasaya sürüleceğiyle ilgili bir bilgi henüz mevcut değil.

 

 

 

Yorumlar