24 Ağustos 2021

Sıfırdan Drone yapabileceğiniz Lego seti: Flybrix

24 Ağustos 2021

303

Sıfırdan Drone yapabileceğiniz Lego seti: Flybrix

The Wrong Brothers isimli iki girişimci tarafından üretilen Flybrix, kendi Drone’unu yapmak isteyen kullanıcılara Lego’lardan Drone yapma fırsatını veriyor.

 

Legolar öyle tahmin ediyoruz ki çocukluğumuzun en vazgeçilmez hobilerinden bir tanesiydi. Yaptığımız şekiller, inşa ettiğimiz evler yalnızca hayal gücümüzü geliştirmekle sınırlı kalmıyor aynı zamanda hepimizin eğlenceli vakit geçirmesine de sebep oluyordu. Eğer bir lego hastası iseniz ve aynı zamanda Drone’larla da ilgileniyorsanız size harika bir haberimiz var. Kendilerini The Wrong Brothers olarak tanıtan iki genç girişimci tarafından üretilen Flybrix, Drone ile Legoları bir araya getiriyor.

 

Lego parçaları, 4 adet Drone motorundan ve önceden programlanmış Arduino işlemcisiden oluşan Flybrix kuşkusuz Drone’lara yeni bir boyut kazandırıyor. Sıfırdan Drone yapmak isteyenlerin özellikle dikkatini çekecek olan bu yeni Drone’un kurulumu ise oldukça basit. Kutudan çıkan parçaları uygun konfigürasyon’da birleştirerek kısa bir süre içerisinde kendi özel Drone’unuzu tamamlayabilir ve uçuşa hazır hale getirebilirsiniz. Öte yandan bize Lego konseptini hatırlatmak adına kutu içerisinden küçük bir Drone pilot’u figürünün de çıktığını hatırlatalım.

 

Şimdiden bu yeni konseptin sizi oldukça heyecanlandırdığını duyar gibiyiz. Diğer konsept Drone’larının aksine Flybrix’in çok yakında piyasaya sunulacağı açıklandı. İki farklı setten oluşacak olan Flybrix’i eğer IOS veya Android işletim sistemine sahip bir telefondan kullanmak istiyorsanız sadece 149 dolarlık bir fiyat karşılığında Flybrix’i satın alabileceksiniz. Buna ek olarak kumanda ile kontrol etmek isteyen kullanıcılar ise 189 dolara hem Drone hem de uzaktan kumandasını edinebilecekler.

 

Yorumlar