24 Ağustos 2021

PTT, Drone’larla kargo teslimatına başlıyor.

24 Ağustos 2021

367

PTT, Drone’larla kargo teslimatına başlıyor.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in yaptığı açıklamaya göre PTT çok yakında kargo teslimatı alanında Drone’ları kullanmaya başlayacak.

 

Drone kullanımının ülkemizde günden güne artması kuşkusuz ki taşımacılık ve kargo firmalarınında Drone ve İnsansız Hava Araçlarına farklı bir ilgi duymasına neden oldu. Kısa bir zaman öncesine kadar sadece eğlence ve hobi amaçlı olarak kullandığımız Drone’lar, gelişmiş ekipmanlarla donatılmalarıyla beraber yük taşıyabilir hale geldiler ve artık birçok firma tarafından da operasyonel olarak kullanılmaktalar. Binbircesit.com’un başlattığı Türkiye’de Drone’lu dağıtım sistemiyle ilgili yeni bir haber de PTT’den geldi.

 

Katıldığı bir etkinlikte söz alan PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamada PTT’nin Kargomatik isimli yeni cihazından ve PTT‘nin gelecekteki Drone’lu teslimat projelerinden bahsetti. Kargomatik ile kapıdan teslimata ihtiyaç duymadan müşterilerin kargolarını alabilmesini amaçlayan bir sistem olduğunu ifade eden Bozgeyik, Drone ile taşımacılık projesinde ise herhangi bir kurye’ye ihtiyaç duyulmadan kargoların müşteriye en hızlı şekilde teslim edilmesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 

Daha önceki haberlerimizde Amazon, Google, Dominos ve daha birçok firmanın Drone’lu dağıtım üzerine ciddi sermaye ayırdığı ve çeşitli ar-ge faaliyetleri yürüttüğünü söylemiştik. Ülkemizde de binbircesit.com’dan sonra PTT’nin böyle bir atakta bulunması Drone’lu taşımacılığın yakın gelecekte katlanarak büyüyeceğinin bir işareti.

Yorumlar